Köszöntjük megújult oldalunkon!

Időpontfoglalás ultrahang magánrendelésre

Ultrahang magánrendelés vizsgálati díjak

Hírek a gyermekorvosi rendelésről

Gyermekorvosi rendelés rendelési idő

First Image

Fókuszban a gyermekek

Ellentétben sok ultrahang magánrendeléssel, mi kizárólag csecsemőket és gyermekeket vizsgálunk, erre szakosodtunk, hiszen a gyermekek nem kis felnőttek, más szaktudás szükséges a vizsgálatukhoz.

Second Image

Tapasztalat

Több, mint 25 év tapasztalat a csecsemő- és gyermekgyógyászatban és a gyermekek ultrahangos vizsgálatában, szűrővizsgálatok végzésében.

Third Image

Magas szintű minőség és felszereltség

Az ultrahang magánrendelésen is a XXI. század követelményeinek megfelelő technikai háttérrel dolgozunk, mely lehetővé teszi a még pontosabb vizsgálatokat.

Napi információk a rendelésről


cropped-02-2.jpg
GYERMEKORVOSI RENDELÉSSEL KAPCSOLATOS HÍREK

Frissítve: 2015.05.25.

Következő rendelés 26-a, kedd, 14 órától ( betegrendelés 16 órától ).

Addig ügyelet Heim Pál kórház, tel.06-1-264-33-14  VAGY

ONLINE kérdésüket az oldalsávban lévő gombra kattintva tegyék fel!

Figyeljék ezt a kiírást, mert  folyamatosan ide írom a rendeléssel kapcsolatos információkat!

Az elmúlt időszakban átmeneti csökkenés után ismét jelentősen emelkedett a forgalom. Előjegyzéses időpontok hamar elfogytak.

De kérem, hogy akinek nincs időpontja a  betegrendelésre, a rendelések elején érkezzen meg, sorszámot kell húzni. Sajnos előfordul hosszabb várakozás. A rendelés utolsó egy  órája előjegyzettekkel beosztott. Ott már legtöbbször nem tudnak sorra kerülni, akik akkor érkeznek.  Természetesen a hirtelen rosszullét mindig kivétel. De krónikus panasszal, leletek megbeszélésére, igazolások elkészítésére akkor nincs mód!

Az egészséges rendelések kizárólag előjegyzésre történnek. Kérem, hogy az egészséges rendelés idejében ne jöjjenek beteg gyermekkel .

A jelenlegi gyakoribb betegségek:

  • Hasmenés, hasi görcsök, hányinger, hányás, fejfájással kísérve  gyakori. Kezelése tüneti ( diéta, sok folyadék, fájdalom csillapító ). Viszont nem elég 1 napos otthon maradás, gyakori a visszaesés, akár 1 héten túl is tarthatnak a tünetek.
  • Előtérbe került náthával, orrfolyással, torokfájással, járó “megfázásos” tüneteket mutató vírus, aminek gyakran allergiás hátteret tulajdonítanak. Azonban nem kell tévedésbe esni, mert vírus az okozója, de az allergiás körülmények fokozhatják a tüneteket. Főleg, aki ismert allergiás. Ilyenkor érdemes a megszokott allergia elleni gyógyszert elkezdeni az egyéb tüneti kezelés mellett. De aki nem volt ismert allergiás, nem szabad ráfogni ezekre a tünetekre, hogy csak allergia, mert a vírus átadható és fertőz, amivel nem szabad közösségbe menni. Illetve elkerülendő az arcüreg-gyulladásos szövődmény. Továbbra is fontos, hogy a betegség elején, a kezdeti tünetek jelentkezésekor érdemes néhány  napot ( 3-4) otthon maradni, s akkor hamarabb visszamehet a közösségbe a gyerek, s persze a többiek sem kapják el. Köhögéssel, náthával se engedjék gyermeküket közösségbe! Nem csak a láz kizáró ok!
  • Több bárányhimlős is van. Aki nincs beoltva, vagy csak egy oltást kapott, elkaphatja a betegséget. Aki megkapta mindkét oltást, az nem lesz beteg. Érdemes az oltást választani, mert szövődményesebb és durvább a bárányhimlő betegség, mint korábban. Viszont szakmailag nem jó, hibás felfogás az, ha valaki csak egy oltást kapott, és nem ismétlik meg, mert ilyenkor sokkal kiszámíthatatlanabb lesz a betegség, esetleg felnőtt korban okoz komoly szövődményeket.
  • Skarlát is előfordul. A betegségek között olvasható.
Előjegyzés nélkül a  betegrendelések első órájában lehet jönni ( sorszámot kell húzni).
  • A rendelés további részében már csak időpontosok  vannak,  így akkor már csak 1-1 sürgős megnézésre van esetleg lehetőség. Halasztható problémákkal, adminisztrációval  kérjenek időpontot.
  • Amennyiben mód van, vegyék igénybe a délelőtti rendeléseket is, általában sokkal kisebb akkor a forgalom.

ISKOLAI IGAZOLÁSRÓL
Annyit mindenképpen változtatni kellene az iskoláknak , hogy a rendtartást – saját hatáskörükben – úgy alakítsák ki, hogy amikor nem fertőző betegség miatt hiányzik a tanuló, enyhébb tüneteknél, azt a szülő saját döntése alapján  tágabb keretek között igazolhassa, nem csak a 3 napos “bűvös” keretet. Jogszabályilag ez teljesen megengedett lenne, az iskola saját döntésén múlik. Az igazolt hiányzás fogalma nem egyenlő az orvosi igazolással. A szülői igazolás is igazolttá teszi a hiányzást nem kimondottan fertőző betegség esetén. Ezt a következő évi rendtartásban el kellene érni, hogy változtassák meg az iskolák, mert emiatt értékes időt rabolnak az igazán betegek elől a csak igazolás kérésére történő megjelenések. Nem beszélve arról, hogy időben történő pár napos otthon maradás nagyobb betegséget előzhet meg, melynek következtében a hiányzások száma is jelentősen csökkenne. Már van erre tapasztalat, ahol ezt az iskola bevezette, sokkal kevesebb lett a hosszabb hiányzás. Ha betegség miatt  orvosi igazolást kérnek, azt az első napon jelezzék felém, és csak akkor tudok adni igazolást, ha 1-2 napon belül eljönnek a gyermekkel, (mindenképpen  mielőtt elmegy iskolába).

Csecsemő és gyermek magán ultrahang szakorvosi rendelés

lrg_hero_technologies.6a8a452Ez a rendelés a szakorvosi rendelőhöz tartozik, de előjegyzést rajtunk keresztül lehet kérni. Az ultrahangos szakrendelésen csak előjegyzés alapján áll módunkban a betegeket fogadni előzetes telefonos megbeszélés alapján. Ezen a magánrendelésen lehetőség van rövid időn belül elvégeztetni az csecsemőkori ultrahangos szűrővizsgálatokat (csípőszűrés, hasi, kismedencei és koponya ultrahang).

A minőség és felszereltség magas szintű, kifejezetten csecsemőkre és gyermekekre szakosodott ultrahang rendelés.

Beutaló nem szükséges, de a vizsgálatok elvégzését jelentősen segíti, ha a vizsgálattal kapcsolatos esetleges előző leleteket, információkat közlik és bemutatják.”Csak” szűrés esetén a vizsgálat nem mindig olyan értékű, ha nem ismerjük az előzményeket.

Várakozási idő nincs (illetve minimális) és az egy páciensre fordítható idő szabadabb. Aki anyagilag megteheti, javaslom, mert ez az OEP által nem támogatott szűrési ( csípő is!) vizsgálat rendkívül sok későbbi komplikációt előzhet meg, ha korai csecsemő korban elvégzik. Mivel ekkor még enyhébb eltérések esetén fokozottabb odafigyeléssel (pl. megfelelő csípőízületi “torna” segítségével) azok egyszerűen helyrehozhatók. Esetleges komolyabb elváltozások esetén pedig különösen fontos az időben való felismerés és kezelés, mivel a kor előrehaladtával az esetleges eltérések kezelése is komplikáltabb lehet.

A szűrővizsgálatok elvégzése 6 hetes korban ajánlott!

ULTRAHANG MAGÁNRENDELÉSRE ELŐJEGYZÉS KÉRÉSE:
06-20-411-31-40 VAGY EMAIL: drimretamas@gmail.com