Köszöntjük megújult oldalunkon!

Időpontfoglalás ultrahang magánrendelésre

Ultrahang magánrendelés vizsgálati díjak

Hírek a gyermekorvosi rendelésről

Gyermekorvosi rendelés rendelési idő

First Image

Fókuszban a gyermekek

Ellentétben sok ultrahang magánrendeléssel, mi kizárólag csecsemőket és gyermekeket vizsgálunk, erre szakosodtunk, hiszen a gyermekek nem kis felnőttek, más szaktudás szükséges a vizsgálatukhoz.

Second Image

Tapasztalat

Több, mint 25 év tapasztalat a csecsemő- és gyermekgyógyászatban és a gyermekek ultrahangos vizsgálatában, szűrővizsgálatok végzésében.

Third Image

Magas szintű minőség és felszereltség

Az ultrahang magánrendelésen is a XXI. század követelményeinek megfelelő technikai háttérrel dolgozunk, mely lehetővé teszi a még pontosabb vizsgálatokat.

Napi információk a rendelésről


cropped-02-2.jpg
GYERMEKORVOSI RENDELÉSSEL KAPCSOLATOS HÍREK

Frissítve: 2015.08.28.

ONLINE   kérdésüket ide vagy az oldalsávban lévő gombra kattintva tegyék fel!

Figyeljék ezt a kiírást, mert  folyamatosan ide írom a rendeléssel kapcsolatos információkat!

Bölcsőde, óvoda kezdők figyelmébe:  jogszabály nem írja elő, hogy 3 napon belüli igazolás kell azoknak a gyerekeknek, akik első alkalommal mennek közösségbe. Az igazolás azt tartalmazza, hogy nincs olyan krónikus ( vagy ritkán akut) problémájuk, amely hosszabb távon akadályozná a közösség látogatását, alkalmasak a közösségbe. Ezért nem kell kivárni közvetlenül a kezdés előtti utolsó napokat, mert előtte is már kiállítható az igazolás, akár 1 héttel. Valamint azok a gyerekek, akik nem most kezdik a közösséget, hanem ugyanabba az közösségbe a nyári szünet befejeztével mennek ismét, nekik nem kell újabb igazolás.

Sok beteg most nincs, de aki nem kért időpontot, a rendelés elején jöhet, szinte várakozás nélkül.

Tájékoztatásul itt írom le, hogy a nyáron a gyermekrendelő épületében helyet kapott átmenetileg a 16. ker. Délceg utca felnőtt háziorvosi rendelése, a rendelőjük felújítása miatt, ( amely előre láthatólag szeptember 4-ére befejeződik, és visszaköltöznek ). Ezért előfordulhat, hogy a váróterem egyik részén felnőttek is várakoznak. Ez általában nem okoz problémát, mert a két rendelésre a váróterem más-más részén várakoznak a páciensek. Valamint a gyermekekkel általában időpontra érkeznek, ezért szinte észre sem veszik ezt.

Más:

Sajnos az elmúlt iskolai tanév túltett az elmúlt két évtized betegforgalmán. Persze ebben jelentősen közrejátszott, hogy sokszor    értelmetlen iskolai igazolás kérése miatt a valódi betegek ellátásától kellett az időt elvenni. Remélem, talán a következő tanévben megfontolja minden iskola, pontosabban az iskola vezetősége, hogy több hiányzást engedjen a szülőknek igazolni a rendtartásban, hiszen ezt ők alkotják. Ehhez azonban úgy tűnik, a szülőknek kell nyomást gyakorolni az iskolai rendtartás átalakítása érdekében az iskolákra. Ha ez sikerülne, meggyőződésem, hogy sokkal kevesebb gyerek menne betegen iskolába, és nem fertőznék egymást! Összességében is jelentősen csökkenne a betegek száma!!

Kérem, hogy akinek nincs időpontja a  betegrendelésre, a rendelések elején érkezzen meg, sorszámot kell húzni.Általában akkor sem kell sokat várni.

Az egészséges rendelések kizárólag előjegyzésre történnek. Kérem, hogy az egészséges rendelés idejében ne jöjjenek beteg gyermekkel, mert azon a rendelésen csak az előjegyzett pácienseket tudom ellátni .

A jelenlegi gyakoribb betegségek:

  • csecsemők körében előfordul pár napos lázas állapot után test szerte kiütések megjelenése. ( három napos láz – exanthema subitum a neve ). Vírus okozza, kezelése tüneti, lázcsillapítás.
  • Sok a kullancs. Érdemes gondolni a védőoltás beadására az agyvelőgyulladás ellen. És érdemes beszerezni kullancskiszedőt, amivel egyszerű és fájdalommentes a kullancs eltávolítása. De, ha nincs ilyen, akkor egyszerűen akár körmünk segítségével is kivehető. Nem szabad bekenni, nyomorgatás nélkül minél hamarabb ki kell venni, s utána lehet fertőtlenítővel bekenni. Nem kell hozzá ügyeletet keresni. Ha egy kis darab beleszakad a fejrészből, az nem baj, olyan, mint egy szálka, kilökődik pár nap alatt. A kullancs testét fontos  hamar kivenni. A Lyme-kórnak pedig a 4-5 nap eltelte után megjelenő, növekvő és nem múló bőrfolt lehet a jele. Ezt meg kell mutatni, ha több napig fennáll, de ez sem ügyeleti teendő. Antibiotikum kezelésre van szükség a biztos diagnózis esetén.
  • Hasmenés, hasi görcsök, hányinger, hányás, fejfájással kísérve  gyakori. Kezelése tüneti ( diéta, sok folyadék, fájdalom csillapító ). Viszont nem elég 1 napos otthon maradás, gyakori a visszaesés, akár 1 héten túl is tarthatnak a tünetek.
Előjegyzés nélkül a  betegrendelések első órájában lehet jönni ( sorszámot kell húzni).
  • A rendelés további részében már csak időpontosok  vannak,  így akkor már csak 1-1 sürgős megnézésre van esetleg lehetőség. Halasztható problémákkal, adminisztrációval  kérjenek időpontot.

ISMÉTELTEN AZ ISKOLAI IGAZOLÁSRÓL
Annyit mindenképpen változtatni kellene az iskoláknak , hogy a rendtartást – saját hatáskörükben – úgy alakítsák ki, hogy amikor nem fertőző betegség miatt hiányzik a tanuló, enyhébb tüneteknél, azt a szülő saját döntése alapján  tágabb keretek között igazolhassa, nem csak a 3 napos “bűvös” keretet. Jogszabályilag ez teljesen megengedett lenne, az iskola saját döntésén múlik. Az igazolt hiányzás fogalma nem egyenlő az orvosi igazolással. A szülői igazolás is igazolttá teszi a hiányzást nem kimondottan fertőző betegség esetén. Ezt a következő évi rendtartásban el kellene érni, hogy változtassák meg az iskolák, mert emiatt értékes időt rabolnak az igazán betegek elől a csak igazolás kérésére történő megjelenések. Nem beszélve arról, hogy időben történő pár napos otthon maradás nagyobb betegséget előzhet meg, melynek következtében a hiányzások száma is jelentősen csökkenne. Már van erre tapasztalat, ahol ezt az iskola bevezette, sokkal kevesebb lett a hosszabb hiányzás. Ha betegség miatt  orvosi igazolást kérnek, azt az első napon jelezzék felém, és csak akkor tudok adni igazolást, ha 1-2 napon belül eljönnek a gyermekkel, (mindenképpen  mielőtt elmegy iskolába).

Csecsemő és gyermek magán ultrahang szakorvosi rendelés

lrg_hero_technologies.6a8a452Ez a rendelés a szakorvosi rendelőhöz tartozik, de előjegyzést rajtunk keresztül lehet kérni. Az ultrahangos szakrendelésen csak előjegyzés alapján áll módunkban a betegeket fogadni előzetes telefonos megbeszélés alapján. Ezen a magánrendelésen lehetőség van rövid időn belül elvégeztetni az csecsemőkori ultrahangos szűrővizsgálatokat (csípőszűrés, hasi, kismedencei és koponya ultrahang).

A minőség és felszereltség magas szintű, kifejezetten csecsemőkre és gyermekekre szakosodott ultrahang rendelés.

Beutaló nem szükséges, de a vizsgálatok elvégzését jelentősen segíti, ha a vizsgálattal kapcsolatos esetleges előző leleteket, információkat közlik és bemutatják.”Csak” szűrés esetén a vizsgálat nem mindig olyan értékű, ha nem ismerjük az előzményeket.

Várakozási idő nincs (illetve minimális) és az egy páciensre fordítható idő szabadabb. Aki anyagilag megteheti, javaslom, mert ez az OEP által nem támogatott szűrési ( csípő is!) vizsgálat rendkívül sok későbbi komplikációt előzhet meg, ha korai csecsemő korban elvégzik. Mivel ekkor még enyhébb eltérések esetén fokozottabb odafigyeléssel (pl. megfelelő csípőízületi “torna” segítségével) azok egyszerűen helyrehozhatók. Esetleges komolyabb elváltozások esetén pedig különösen fontos az időben való felismerés és kezelés, mivel a kor előrehaladtával az esetleges eltérések kezelése is komplikáltabb lehet.

A szűrővizsgálatok elvégzése 6 hetes korban ajánlott!

ULTRAHANG MAGÁNRENDELÉSRE ELŐJEGYZÉS KÉRÉSE:
06-20-411-31-40 VAGY EMAIL: drimretamas@gmail.com