Köszöntjük oldalunkon!

Időpontfoglalás ultrahang magánrendelésre

Ultrahang magánrendelés vizsgálati díjak

Hírek a gyermekorvosi rendelésről

Gyermekorvosi rendelés rendelési idő

First Image

Fókuszban a gyermekek

Ellentétben sok ultrahang magánrendeléssel, mi kizárólag csecsemőket és gyermekeket vizsgálunk, erre szakosodtunk, hiszen a gyermekek nem kis felnőttek, más szaktudás szükséges a vizsgálatukhoz.

Second Image

Tapasztalat

Több, mint 25 év tapasztalat a csecsemő- és gyermekgyógyászatban és a gyermekek ultrahangos vizsgálatában, szűrővizsgálatok végzésében.

Third Image

Magas szintű minőség és felszereltség

Az ultrahang magánrendelésen is a XXI. század követelményeinek megfelelő technikai háttérrel dolgozunk, mely lehetővé teszi a még pontosabb vizsgálatokat.

Napi információk a rendelésről


cropped-02-2.jpgGYERMEKORVOSI RENDELÉSSEL KAPCSOLATOS HÍREK

Frissítve 2018.02.22.

23-án, pénteken ( páros hét ) 12-14-ig tart a betegrendelés. Kissé csökkent a napokban a betegforgalom, így kevesebbet kell várni, főleg a reggeli rendeléseken. Délutáni rendeléseken 1 órás várakozás előfordul. Időpontért ne telefonáljanak a betegrendelésre, alább olvasható a foglalás módja. Ha ott nincs szabad időpont, akkor a rendelés elejére kell jönni, amikor sorszámot lehet húzni. Aki teheti, enyhe tünetek esetén is maradjon otthon.  Kérjük, hogy betegrendelésre időpontot egy hétre előre ne foglaljanak, szakmailag nem indokolt.

A betegrendelésre   csak online lehet időpontot foglalni. ( ULTRAHANGRA NEM!) Ezt megtehetik  a “gyermekorvosi rendelés-időpontfoglalás” menüpont alatt, vagy IDE kattintva. Ne foglaljanak a betegrendelésre 1 hétre előre, hiszen az heveny betegség esetén nem értelmezhető, s igazolást sem tudunk visszamenőleg adni. Csak kontroll esetén fogadjuk el az ilyen foglalást. Mindenképpen hangsúlyozom, hogy  természetesen jöhetnek mindig a betegrendelés első órájában előjegyzés nélkül is, sorszámot kell húzni. 

Ha az egészséges rendelésre nem sikerült online az időpontfoglalás , próbálkozhatnak ( de csak) az egészséges rendelésre  a 06-1-4080015 telefonon, rendelések előtt 15 perccel. A szabadnak jelzett online időpontokat nem tudjuk telefonon kiadni, azt ne kérjék!  Mivel az egészséges rendelésre csak előjegyzés alapján lehet jönni,  ha elfogyna az online keret, keresünk telefonon időpontot, ha sürgős. Kérjük, hogy ilyen időpont kérésre a rendelések előtt 15 perccel telefonáljanak, mert a nagy forgalmú rendelésen ezzel nem tudunk foglalkozni jelenleg! Kérem, hogy ne email-ben és ne a mobil telefonszámon  kérjenek időpontot, mert az a személyes konzultációra van fenntartva.  

 

ONLINE   kérdésüket IDE vagy  az oldalsávban lévő gombra kattintva tegyék fel! Csak  az ONLINE oldalon keresztül  küldött kérdésekre tudom garantálni a gyors választ! Használják ezt a lehetőséget, így is csökkentve a rendelés nagy forgalmát.

 

ULTRAHANG MAGÁNRENDELÉSRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK

A magánultrahang rendelésre időpontot és tájékoztatást kérhetnek  emailben is illetve az ultrahang oldalon lévő telefonon.

Ügyeletek: kattintson ide gyermekügyeletek seb-trauma 

éjszakai és hétvégi gyermekorvosi ügyelet: Heim Pál kh, tel. 06-1-2643314

Jelenlegi gyakoribb betegségek:

 

  • az óvodások, iskolások között sok a járványosan terjedő, influenza szerű betegség. Hirtelen magas láz, száraz köhögés, gyengeség, fejfájás, izomfájdalmak. Kezdetben tüneti kezelés elég. A láz 3-5 napig is eltarthat, kisebb szünetekkel. Amennyiben közben feltűnően romló állapotot észlelnek, erősödő köhögéssel, akkor a szövődmények megállapítására mindenképpen meg kell mutatni a gyermeket. De legtöbbször tüneti kezelésre gyógyul. Viszont legalább 1 hét pihenés szükséges.
  • emellett sok náthás, köhögős vírus van, mely után gyakori az arcüreg gyulladás ill. hörghurut ( bronchitis). Elhúzódó köhögés, orrdugulás,   esetleg hőemelkedés. Erőteljes, gyakori orrfújás, meleg tea, orrcsepp, pihenés a kezelése. Hörghurut eseten szoros kontroll, az esetleges tüdőgyulladásos szövődmény időbeni felfedésére. Sokszor szükség lehet hörgtágítók adására is.
  • szintén visszatérő magas láz, erősödő köhögés esetén feltétlenül meg kell hallgatni a gyermek tüdejét, az esetleges tüdőgyulladásos szövődmény időbeni kiderítésére.
  • Többen hányással, esetleg  hasmenéssel jelentkeznek a rendelésen. Vírus okozza, kezelése szintén tüneti ( Tasectan por , ionpótlás ). A hasmenés többször elhúzódik. Sok folyadék, ionpótlás szükséges.
  • Nem ritka a középfülgyulladás. Fájós füllel nem kell azonnal fülészhez rohanni. Fájdalomcsillapítás ( Cataflam, Nurofen ), orrcsepegtetés, meleg hatására csökken a fülfájás, s elegendő a következő napon megmutatni a gyerekrendelőben.
  • Előfordul  Streptococcus baktérium által okozott torokgyulladás. Erős, égető torokfájás, láz,    hányinger. Kiütés megjelenése esetén skarlát a valószínű. Ha nem biztos, teszttel 5 perc alatt kimutatható. Kezelése antibiotikum.

EGYÉB TANÁCSOK

  • Náthás, köhögős gyereket ne vigyenek közösségbe. Nem csak a láz a kizáró ok a közösségből. Ha a szülő önszántából tartja otthon pár napig óvodás gyermekét megelőzésképpen, általában a közösségbe menéskor nem kell orvosi igazolás. Ellenben,  ha betegn hazaküldik, akkor jogosan kérik az orvosi igazolást.

Az egészséges rendelések kizárólag előjegyzésre történnek. Az egészséges rendelés idejében ne jöjjenek beteg gyermekkel! Azon a rendelésen kizárólag csak az előjegyzett pácienseket tudom ellátni, az már nem betegrendelés!

Előjegyzés nélkül a  betegrendelések első órájában lehet jönni ( sorszámot kell húzni).
  • A rendelés további részében már csak időpontosok  vannak,  így akkor már csak 1-1 sürgős megnézésre van esetleg lehetőség. Halasztható problémákkal, adminisztrációval  kérjenek időpontot.

 Ismételten az iskolai igazolásról

Az orvos csak azt igazolhatja, amit lát. Így minden betegség esetén meg kell jelenni! Ezen megjelenések azonnal rögzülnek a központi online egészségügyi adatbázisban, visszamenőlegesen nem lehet! S minden rendelésen kívüli ellátást is rögzítenünk kell oda. Ezt mind a pácienseknek mind az iskoláknak tudomásul kell venniük. Visszamenőlegesen ne kérjenek igazolást, csak megjelenés alapján lehet ezt.

Csecsemő és gyermek magán ultrahang szakorvosi rendelés

lrg_hero_technologies.6a8a452Ez a rendelés a szakorvosi rendelőhöz tartozik, de előjegyzést rajtunk keresztül lehet kérni. Az ultrahangos szakrendelésen csak előjegyzés alapján áll módunkban a betegeket fogadni előzetes telefonos megbeszélés alapján. Ezen a magánrendelésen lehetőség van rövid időn belül elvégeztetni az csecsemőkori ultrahangos szűrővizsgálatokat (csípőszűrés, hasi, kismedencei és koponya ultrahang).

A minőség és felszereltség magas szintű, kifejezetten csecsemőkre és gyermekekre szakosodott ultrahang rendelés.

Beutaló nem szükséges, de a vizsgálatok elvégzését jelentősen segíti, ha a vizsgálattal kapcsolatos esetleges előző leleteket, információkat közlik és bemutatják.”Csak” szűrés esetén a vizsgálat nem mindig olyan értékű, ha nem ismerjük az előzményeket.

Várakozási idő nincs (illetve minimális) és az egy páciensre fordítható idő szabadabb. Aki anyagilag megteheti, javaslom, mert ez az OEP által nem támogatott szűrési ( csípő is!) vizsgálat rendkívül sok későbbi komplikációt előzhet meg, ha korai csecsemő korban elvégzik. Mivel ekkor még enyhébb eltérések esetén fokozottabb odafigyeléssel (pl. megfelelő csípőízületi “torna” segítségével) azok egyszerűen helyrehozhatók. Esetleges komolyabb elváltozások esetén pedig különösen fontos az időben való felismerés és kezelés, mivel a kor előrehaladtával az esetleges eltérések kezelése is komplikáltabb lehet.

A szűrővizsgálatok elvégzése 6 hetes korban ajánlott!

ULTRAHANG MAGÁNRENDELÉSRE ELŐJEGYZÉS KÉRÉSE:
06-20-411-31-40 VAGY EMAIL: drimretamas@gmail.com