Köszöntjük oldalunkon!

Időpontfoglalás ultrahang magánrendelésre

Ultrahang magánrendelés vizsgálati díjak

Hírek a gyermekorvosi rendelésről

Gyermekorvosi rendelés rendelési idő

First Image

Fókuszban a gyermekek

Ellentétben sok ultrahang magánrendeléssel, mi kizárólag csecsemőket és gyermekeket vizsgálunk, erre szakosodtunk, hiszen a gyermekek nem kis felnőttek, más szaktudás szükséges a vizsgálatukhoz.

Second Image

Tapasztalat

Több, mint 25 év tapasztalat a csecsemő- és gyermekgyógyászatban és a gyermekek ultrahangos vizsgálatában, szűrővizsgálatok végzésében.

Third Image

Magas szintű minőség és felszereltség

Az ultrahang magánrendelésen is a XXI. század követelményeinek megfelelő technikai háttérrel dolgozunk, mely lehetővé teszi a még pontosabb vizsgálatokat.

Napi információk a rendelésről


cropped-02-2.jpg
GYERMEKORVOSI RENDELÉSSEL KAPCSOLATOS HÍREK

Frissítve: 2015.11.22.

ONLINE   kérdésüket ide vagy az oldalsávban lévő gombra kattintva tegyék fel! Amennyiben legkésőbb aznap nem kapnak választ, jelezzék felém telefonon.

Figyeljék ezt a kiírást, mert  folyamatosan ide írom a rendeléssel kapcsolatos információkat!

 Akinek nincs időpontja, a rendelés elején érkezzen meg, sorszámot húzhat, de számítani kell némi várakozásra, amely a délutáni rendelések alatt kiszámíthatatlanul változhat.Az elmúlt héten közepes volt a betegforgalom.

A jelenlegi gyakoribb betegségek:

  • Iskolások körében gyakori fejfájás,szédülés, hányinger, gyengeség, izomfájdalmak kíséretében vírusfertőzés. Kezelése pihenés, fájdalomcsillapítás. Erős hányás, rosszabbodó állapot esetén meg kell mutatni a gyermeket orvosnak.
  • Hasmenés, hasi görcsök, hányinger, hányás, fejfájással kísérve  gyakori. Kezelése tüneti ( diéta, sok folyadék, fájdalom csillapító ). Viszont nem elég 1 napos otthon maradás, gyakori a visszaesés
  • Egyre több megfázás ill. torokfájással járó vírusfertőzés fordul elő. Sokszor kezdődik hasfájással, lázzal, hányingerrel. Csak ritkán szükséges antibiotikum a kezelésre.
  • Csecsemők körében előfordul pár napos magas lázas állapot után test szerte kiütések megjelenése. ( három napos láz – exanthema subitum a neve ). Vírus okozza, kezelése tüneti, lázcsillapítás.
  • több streptococcus baktérium okozta torokgyulladás van. Mérsékelt láz, hányinger, torokfájás a legfőbb tünetek. Kezelésére antibiotikum szükséges. Kiütés megjelenése a tünetek mellett skarlátra jellemző lehet. A torok vörös, a nyelv pettyezetten lepedékes ( málnanyelv).

Kérem, hogy akinek nincs időpontja a  betegrendelésre, a rendelések elején érkezzen meg, sorszámot kell húzni.

Az egészséges rendelések kizárólag előjegyzésre történnek. Kérem, hogy az egészséges rendelés idejében ne jöjjenek beteg gyermekkel, mert azon a rendelésen csak az előjegyzett pácienseket tudom ellátni .

Előjegyzés nélkül a  betegrendelések első órájában lehet jönni ( sorszámot kell húzni).
  • A rendelés további részében már csak időpontosok  vannak,  így akkor már csak 1-1 sürgős megnézésre van esetleg lehetőség. Halasztható problémákkal, adminisztrációval  kérjenek időpontot.

ISMÉTELTEN AZ ISKOLAI IGAZOLÁSRÓL
Sajnos az elmúlt iskolai tanév túltett az elmúlt két évtized betegforgalmán, de a mostani sem lesz másképpen, ha nem változnak az igazolási szabályok az iskolákban. Ehhez azonban, a szülőknek kell nyomást gyakorolni az iskolai rendtartás átalakítása érdekében az iskolákra. Ha ez sikerülne, meggyőződésem, hogy sokkal kevesebb gyerek menne betegen iskolába ( hiszen hamarabb otthon maradhatna a szülő igazolásával, mert ki szeret rögtön orvoshoz rohanni, ha csak kicsit nem érzi magát jól……ráadásul félve attól, hogy a rendelőben is összeszed még valamit). Így az iskolában  nem fertőznék egymást már a kezdetben, amikor a legjobban fertőznek a vírusok, de még kevés tünet van,- akár láztalanul.! És persze hamarabb felgyógyulnának, ha nem akkor maradnak otthon, amikor már mozogni sem bírnak a tanulók. A tőlem telhetőt megteszem, ne küldjék gyerekeiket már enyhe tünetekkel sem be az iskolába, ha jelzik, onnantól tudom igazolni.
Ha betegség miatt  orvosi igazolást kérnek, azt az első napon jelezzék felém, és csak akkor tudok adni igazolást, ha 1-2 napon belül eljönnek a gyermekkel, (mindenképpen  mielőtt elmegy iskolába).

Csecsemő és gyermek magán ultrahang szakorvosi rendelés

lrg_hero_technologies.6a8a452Ez a rendelés a szakorvosi rendelőhöz tartozik, de előjegyzést rajtunk keresztül lehet kérni. Az ultrahangos szakrendelésen csak előjegyzés alapján áll módunkban a betegeket fogadni előzetes telefonos megbeszélés alapján. Ezen a magánrendelésen lehetőség van rövid időn belül elvégeztetni az csecsemőkori ultrahangos szűrővizsgálatokat (csípőszűrés, hasi, kismedencei és koponya ultrahang).

A minőség és felszereltség magas szintű, kifejezetten csecsemőkre és gyermekekre szakosodott ultrahang rendelés.

Beutaló nem szükséges, de a vizsgálatok elvégzését jelentősen segíti, ha a vizsgálattal kapcsolatos esetleges előző leleteket, információkat közlik és bemutatják.”Csak” szűrés esetén a vizsgálat nem mindig olyan értékű, ha nem ismerjük az előzményeket.

Várakozási idő nincs (illetve minimális) és az egy páciensre fordítható idő szabadabb. Aki anyagilag megteheti, javaslom, mert ez az OEP által nem támogatott szűrési ( csípő is!) vizsgálat rendkívül sok későbbi komplikációt előzhet meg, ha korai csecsemő korban elvégzik. Mivel ekkor még enyhébb eltérések esetén fokozottabb odafigyeléssel (pl. megfelelő csípőízületi “torna” segítségével) azok egyszerűen helyrehozhatók. Esetleges komolyabb elváltozások esetén pedig különösen fontos az időben való felismerés és kezelés, mivel a kor előrehaladtával az esetleges eltérések kezelése is komplikáltabb lehet.

A szűrővizsgálatok elvégzése 6 hetes korban ajánlott!

ULTRAHANG MAGÁNRENDELÉSRE ELŐJEGYZÉS KÉRÉSE:
06-20-411-31-40 VAGY EMAIL: drimretamas@gmail.com