Köszöntjük oldalunkon!

Időpontfoglalás ultrahang magánrendelésre

Ultrahang magánrendelés vizsgálati díjak

Hírek a gyermekorvosi rendelésről

Gyermekorvosi rendelés rendelési idő

First Image

Fókuszban a gyermekek

Ellentétben sok ultrahang magánrendeléssel, mi kizárólag csecsemőket és gyermekeket vizsgálunk, erre szakosodtunk, hiszen a gyermekek nem kis felnőttek, más szaktudás szükséges a vizsgálatukhoz.

Second Image

Tapasztalat

Több, mint 25 év tapasztalat a csecsemő- és gyermekgyógyászatban és a gyermekek ultrahangos vizsgálatában, szűrővizsgálatok végzésében.

Third Image

Magas szintű minőség és felszereltség

Az ultrahang magánrendelésen is a XXI. század követelményeinek megfelelő technikai háttérrel dolgozunk, mely lehetővé teszi a még pontosabb vizsgálatokat.

Napi információk a rendelésről


Az agyhártyagyulladások elleni oltásokról a
védőoltások rovat alatt olvashatnak friss információkat.


cropped-02-2.jpgGYERMEKORVOSI RENDELÉSSEL KAPCSOLATOS HÍREK

Frissítve 2017.04.22.

Kérem, közvetlen emailt NE küldjenek. Az alábbiakban van lehetőség az online kérdésfeltevésre, ezt használják!

ONLINE   kérdésüket ide vagy  az oldalsávban lévő gombra kattintva tegyék fel! Csak  az ONLINE oldalon keresztül  küldött kérdésekre tudom garantálni a gyors válasz!

.

A gyerekrendelésre időpontot a 06-1-4080015 telefonon, előző napi rendelési idő első órájában lehet kérni. Kérem, hogy email-ben ne kérjenek időpontot, mert sajnos kezelhetetlen az email-forgalom, s így a fontos levelek megválaszolására sem jut idő és sok félreértés van az email-es előjegyzésekből. Csak a fenti telefonszámon és időben kérjenek előjegyzési időpont!

    06-1-4080015                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               Kevesebb a beteg. Kérem, hogy időpont nélkül mindig a rendelés elejére  érkezzenek meg és húzzanak sorszámot ( kedden és csütörtökön 4 órakor!). Kérem, hogy időpont nélkül ne jöjjenek a rendelés végére, mert nem biztos, hogy meg tudom aznap nézni! Amennyiben nem akut megbetegedés miatt jönnének, kérjenek időpontot a fenti telefonon, hogy tervezhető legyen a rendelés, és az akut ellátást ne zavarja  a korábbi zárójelentések, régi panaszok megbeszélése. Köszönöm!

 

 

CSAK  az ULTRAHANG MAGÁNRENDELÉSRE email-ben is kérhetnek időpontot.

Ügyeletek: kattintson ide gyermekügyeletek seb-trauma 

éjszakai és hétvégi gyermekorvosi ügyelet: Heim Pál kh, tel. 06-1-2643314

Jelenlegi gyakoribb betegségek:

  • Először is erőteljesen hangsúlyozom, hogy nem csak láz esetén kell otthon maradni a közösségből! Ezt megelőzően sok-sok tünet van, nem érdemes megvárni a lázat. Erőteljes nátha, köhögés, fejfájás, torokfájás, hasmenés (nem “szimulálás”!),  mind-mind indok az otthon maradásra! Mert enélkül elhúzódó szövődmények léphetnek fel, sokkal hosszabb hiányzást okozva! Nem beszélve a közösség továbbfertőzéséről! Igazolást csak megjelenés alapján tudok adni!!!
  • elhúzódó nátha, köhögés kapcsán több arcüreggyulladás van. Otthon kell vele maradni a melegben, infárzni, orrcsepegtetni……
  • sok feslőlégúti betegség van. Csúnya köhögés, hurutosság, szemen kötőhártya gyulladás. Gyakran kíséri arcüreggyulladás. Általában elég a tüneti kezelés ( enyhe köhögéscsillapítás gyógynövényes nyákoldókkal – pl. Prospan – , vagy homeopátiás szerekkel), bár sokszor elhúzódik a köhögés. Ezt az is elősegíti, hogy egyszerre több kórokozó is jelen van.  Emiatt esetleg többször is meg kell mutatni a gyermeket, a szövődmények elkerülésére. Mert ha szed is  antibiotikumot, sajnos azt nem előzi meg. Kezdetben ezért nem is tanácsos antibiotikumot szedni.
  • előfordulnak magas lázas vírusok. Amennyiben elhúzódó vagy visszatérő panasz van, csúnya köhögéssel, fülfájással, vagy a láz 3-4 napnál tovább tart, akkor mutassák meg a rendelésen a gyermeket. Egyébként tüneti kezelés elegendő lehet. Fájós füllel nem kell azonnal fülészhez rohanni. Fájdalomcsillapítás, orrcsepegtetés, meleg hatására csökken a fülfájás, s elegendő a következő napon megmutatni a gyerekrendelőben.
  • sokan hányással, esetleg kisebb hasmenéssel jelentkeznek a rendelésen. Vírus okozza, kezelése tüneti.
  • óvodásoknál most is  előfordul a skarlát. Fontos, hogyha torokfájás, bágyadtság, hányinger, akár csak hőemelkedés is van, ne vigyék közösségbe a gyereket. Néhány napig érdemes megfigyelni, ha marad bármilyen panasz, akkor meg kell mutatni. Ha nem biztos, streptococcus teszttel kimutatható a kórokozó. A skarlátról olvashatnak és fotót is láthatnak a betegségek rovatban.
  • Hasmenés, hasi görcsök, hányinger, hányás, fejfájással kísérve  gyakori. Kezelése tüneti ( diéta, sok folyadék, fájdalom csillapító ).
  • EGYÉB TANÁCSOK
  • Náthás, köhögős gyereket ne vigyenek közösségbe. Nem csak a láz a kizáró ok a közösségből.

Az egészséges rendelések kizárólag előjegyzésre történnek. Az egészséges rendelés idejében ne jöjjenek beteg gyermekkel! Azon a rendelésen kizárólag csak az előjegyzett pácienseket tudom ellátni, az már nem betegrendelés!

Előjegyzés nélkül a  betegrendelések első órájában lehet jönni ( sorszámot kell húzni).
  • A rendelés további részében már csak időpontosok  vannak,  így akkor már csak 1-1 sürgős megnézésre van esetleg lehetőség. Halasztható problémákkal, adminisztrációval  kérjenek időpontot.
 
 Ismételten (és újból folyamatosan )az iskolai igazolásról
Többen telefonálnak, hogy nem akarnak bejönni, csak igazolást kérnek , akár több napra visszamenőleg. Ilyent nem lehet sajnos. Tudom, hogy az iskolák nem hajlandók a szülőktől elfogadni pár napnál több igazolást, és mindenre orvosi igazolást kérnek.  Viszont  az orvos csak azt igazolhatja, amit lát. Így minden betegség esetén meg kell jelenni. Annyit megpróbálok könnyíteni a korábbi gyakorlatnak megfelelően, hogy nem kell azonnal megjelenni, ha  jelzik, hogy beteg a gyermek, 2-3 napon belül elég eljönni, ha az otthoni kezelést megbeszéltük és hatásosnak tűnik. Ebben az esetben tudom igazolni kezdettől a betegséget, de jelezni kell az első napon, és megbeszélni a teendőket! Az igazolásnak arról is kell szólni, hogy mikortól mehet, azaz  mikortól várható, hogy gyógyult. Tehát, ha közben elmegy iskolába a gyermek önhatalmú döntés alapján, akkor viszont nem tudok adni igazolást egyáltalán. Kérem, ezt tartsák be, s ilyen esetben ne kérjenek igazolást.

Csecsemő és gyermek magán ultrahang szakorvosi rendelés

lrg_hero_technologies.6a8a452Ez a rendelés a szakorvosi rendelőhöz tartozik, de előjegyzést rajtunk keresztül lehet kérni. Az ultrahangos szakrendelésen csak előjegyzés alapján áll módunkban a betegeket fogadni előzetes telefonos megbeszélés alapján. Ezen a magánrendelésen lehetőség van rövid időn belül elvégeztetni az csecsemőkori ultrahangos szűrővizsgálatokat (csípőszűrés, hasi, kismedencei és koponya ultrahang).

A minőség és felszereltség magas szintű, kifejezetten csecsemőkre és gyermekekre szakosodott ultrahang rendelés.

Beutaló nem szükséges, de a vizsgálatok elvégzését jelentősen segíti, ha a vizsgálattal kapcsolatos esetleges előző leleteket, információkat közlik és bemutatják.”Csak” szűrés esetén a vizsgálat nem mindig olyan értékű, ha nem ismerjük az előzményeket.

Várakozási idő nincs (illetve minimális) és az egy páciensre fordítható idő szabadabb. Aki anyagilag megteheti, javaslom, mert ez az OEP által nem támogatott szűrési ( csípő is!) vizsgálat rendkívül sok későbbi komplikációt előzhet meg, ha korai csecsemő korban elvégzik. Mivel ekkor még enyhébb eltérések esetén fokozottabb odafigyeléssel (pl. megfelelő csípőízületi “torna” segítségével) azok egyszerűen helyrehozhatók. Esetleges komolyabb elváltozások esetén pedig különösen fontos az időben való felismerés és kezelés, mivel a kor előrehaladtával az esetleges eltérések kezelése is komplikáltabb lehet.

A szűrővizsgálatok elvégzése 6 hetes korban ajánlott!

ULTRAHANG MAGÁNRENDELÉSRE ELŐJEGYZÉS KÉRÉSE:
06-20-411-31-40 VAGY EMAIL: drimretamas@gmail.com