Köszöntjük oldalunkon!

Időpontfoglalás ultrahang magánrendelésre

Ultrahang magánrendelés vizsgálati díjak

Hírek a gyermekorvosi rendelésről

Gyermekorvosi rendelés rendelési idő

First Image

Fókuszban a gyermekek

Ellentétben sok ultrahang magánrendeléssel, mi kizárólag csecsemőket és gyermekeket vizsgálunk, erre szakosodtunk, hiszen a gyermekek nem kis felnőttek, más szaktudás szükséges a vizsgálatukhoz.

Second Image

Tapasztalat

Több, mint 25 év tapasztalat a csecsemő- és gyermekgyógyászatban és a gyermekek ultrahangos vizsgálatában, szűrővizsgálatok végzésében.

Third Image

Magas szintű minőség és felszereltség

Az ultrahang magánrendelésen is a XXI. század követelményeinek megfelelő technikai háttérrel dolgozunk, mely lehetővé teszi a még pontosabb vizsgálatokat.

Napi információk a rendelésről


cropped-02-2.jpg
GYERMEKORVOSI RENDELÉSSEL KAPCSOLATOS HÍREK

Figyeljék ezt a kiírást, mert  folyamatosan ide írom a rendeléssel kapcsolatos információkat!

Frissítve: 2016.02.10.

Az elmúlt két  hétben sok volt a beteg. Ezáltal konkrét időpontot nem tudok a hétre adni. A rendelések elején lehet sorszámot húzni, azzal sorra kerülni. A sorszámmal is 20-30 perc körüli maximum a várakozás. Információként nézzék meg  a betegségekről az alább olvasható tájékoztatót. 

ONLINE   kérdésüket ide vagy az oldalsávban lévő gombra kattintva tegyék fel! Amennyiben legkésőbb aznap nem kapnak választ, jelezzék felém telefonon.

Ultrahang rendelésre email-ben kérhetnek időpontot.

Akinek nincs időpontja,  a rendelés elején sorszámot húzhat, azzal sorra kerül.  Nagy a betegforgalom.

Ügyeletek: gyermekügyeletek seb-trauma

Jelenlegi gyakoribb betegségek:

  • Influenza szerű megbetegedések, főleg óvodások-kis iskolások körében fordulnak elő. Magas láz több napig, izomfájdalmak, köhögés. Majd egy kis lázmentesség után ismét visszatér a láz, mely sok esetben szövődményre hívhatja fel a figyelmet ( tüdőgyulladás, fülgyulladás). Inkább többször meg kell mutatni a gyermeket, hogy a szövődményt időben felfedezzük, mert előre adott antibiotikummal csak rosszabb és durvább a szövődmény, és nehezebb a kezelése.
  • “megfázás”, köhögés, nátha, torokfájás, 3-5 napos magas láz. Általában vírus okozza a kezdeti tüneteket. De ha 3 napnál tovább tart a láz, erősödik a köhögés, akkor mindenképpen szükséges a meghallgatás a tüdőgyulladásos szövődmény felderítésére ( mely  most többször előfordul). Akkor is meg kell hallgatni, ha előtte már hosszabban köhög, és belázasodik a gyermek. Ebben az esetben nem érdemes  várni a megmutatással, ha belázasodik. Inkább többször meg kell mutatni.
  • sok streptococcus baktérium okozta torokgyulladás van. Mérsékelt láz, hányinger, erős torokfájás a legfőbb tünetek. Kezelésére antibiotikum szükséges. Kiütés megjelenése a tünetek mellett skarlátra jellemző lehet. A torok vörös, a nyelv pettyezetten lepedékes ( málnanyelv). Két-három napos torokfájás és láz esetén is kell erre gondolni, még akkor is, ha közben jelentős javulás van magától.
  • Iskolások körében gyakori fejfájás,szédülés, hányinger, gyengeség, izomfájdalmak kíséretében vírusfertőzés. Kezelése pihenés, fájdalomcsillapítás. Erős hányás, rosszabbodó állapot esetén meg kell mutatni a gyermeket orvosnak. 
  • Hasmenés, hasi görcsök, hányinger, hányás, fejfájással kísérve  gyakori. Kezelése tüneti ( diéta, sok folyadék, fájdalom csillapító ). Viszont nem elég 1 napos otthon maradás, gyakori a visszaesés.Különösen, ha a hasi görcsök erősödnek, akkor akár többször is meg kell mutatni a gyermeket ( a vakbélgyulladás kizárására).

Kérem, hogy akinek nincs időpontja a  betegrendelésre, a rendelések elején érkezzen meg, Sorszámot kell húzni.

Az egészséges rendelések kizárólag előjegyzésre történnek. Az egészséges rendelés idejében ne jöjjenek beteg gyermekkel! Azon a rendelésen kizárólag csak az előjegyzett pácienseket tudom ellátni, az már nem betegrendelés!

Előjegyzés nélkül a  betegrendelések első órájában lehet jönni ( sorszámot kell húzni).
  • A rendelés további részében már csak időpontosok  vannak,  így akkor már csak 1-1 sürgős megnézésre van esetleg lehetőség. Halasztható problémákkal, adminisztrációval  kérjenek időpontot.

ISMÉTELTEN AZ ISKOLAI IGAZOLÁSRÓL
Amennyiben orvosi igazolást kérnek, meg kell jelenni a rendelésen. Utólag nem tudok 
igazolást adni.
Bár az iskolai rendtartást kialakíthatnák az iskolák saját hatáskörben úgy, hogy a 
szülők többször igazolhassanak pár napot. Nem azért lenne ez jó, hogy elkerüljék az 
orvost, hanem azért, mert ha a gyermek elfárad, nem fertőző beteg, de mégis vannak 
enyhébb tünetei, akkor 1-2 napos otthon maradással elkerülhető, hogy lebetegedjen. 
S ez csak akkor megoldható, ha az iskolák többször engednek 1-3 napos igazolást szülői hatáskörben.Ha ez sikerülne, meggyőződésem, hogy sokkal kevesebb gyerek menne betegen 
iskolába ( hiszen hamarabb otthon maradhatna a szülő igazolásával, mert ki szeret rögtön orvoshoz rohanni, ha csak kicsit nem érzi magát jól......ráadásul félve attól, hogy 
a rendelőben is összeszed még valamit). Így az iskolában  nem fertőznék egymást már a 
kezdetben, amikor a legjobban fertőznek a vírusok, de még kevés tünet van,- akár 
láztalanul.! És persze hamarabb felgyógyulnának, ha nem akkor maradnak otthon, amikor 
már mozogni sem bírnak a tanulók. A tőlem telhetőt megteszem, ne küldjék gyerekeiket 
már enyhe tünetekkel sem be az iskolába, ha jelzik, és 1-2 napon belül megmutatják a 
gyermeket, akkor tudok adni igazolást!
Ha betegség miatt  orvosi igazolást kérnek, azt az első napon jelezzék felém, mert csak akkor tudok adni igazolást, valamint ha 1-2 napon belül eljönnek a gyermekkel, 
(mindenképpen  mielőtt elmegy iskolába).
 

Csecsemő és gyermek magán ultrahang szakorvosi rendelés

lrg_hero_technologies.6a8a452Ez a rendelés a szakorvosi rendelőhöz tartozik, de előjegyzést rajtunk keresztül lehet kérni. Az ultrahangos szakrendelésen csak előjegyzés alapján áll módunkban a betegeket fogadni előzetes telefonos megbeszélés alapján. Ezen a magánrendelésen lehetőség van rövid időn belül elvégeztetni az csecsemőkori ultrahangos szűrővizsgálatokat (csípőszűrés, hasi, kismedencei és koponya ultrahang).

A minőség és felszereltség magas szintű, kifejezetten csecsemőkre és gyermekekre szakosodott ultrahang rendelés.

Beutaló nem szükséges, de a vizsgálatok elvégzését jelentősen segíti, ha a vizsgálattal kapcsolatos esetleges előző leleteket, információkat közlik és bemutatják.”Csak” szűrés esetén a vizsgálat nem mindig olyan értékű, ha nem ismerjük az előzményeket.

Várakozási idő nincs (illetve minimális) és az egy páciensre fordítható idő szabadabb. Aki anyagilag megteheti, javaslom, mert ez az OEP által nem támogatott szűrési ( csípő is!) vizsgálat rendkívül sok későbbi komplikációt előzhet meg, ha korai csecsemő korban elvégzik. Mivel ekkor még enyhébb eltérések esetén fokozottabb odafigyeléssel (pl. megfelelő csípőízületi “torna” segítségével) azok egyszerűen helyrehozhatók. Esetleges komolyabb elváltozások esetén pedig különösen fontos az időben való felismerés és kezelés, mivel a kor előrehaladtával az esetleges eltérések kezelése is komplikáltabb lehet.

A szűrővizsgálatok elvégzése 6 hetes korban ajánlott!

ULTRAHANG MAGÁNRENDELÉSRE ELŐJEGYZÉS KÉRÉSE:
06-20-411-31-40 VAGY EMAIL: drimretamas@gmail.com