Köszöntjük oldalunkon!

Időpontfoglalás ultrahang magánrendelésre

Ultrahang magánrendelés vizsgálati díjak

Hírek a gyermekorvosi rendelésről

Gyermekorvosi rendelés rendelési idő

First Image

Fókuszban a gyermekek

Ellentétben sok ultrahang magánrendeléssel, mi kizárólag csecsemőket és gyermekeket vizsgálunk, erre szakosodtunk, hiszen a gyermekek nem kis felnőttek, más szaktudás szükséges a vizsgálatukhoz.

Second Image

Tapasztalat

Több, mint 25 év tapasztalat a csecsemő- és gyermekgyógyászatban és a gyermekek ultrahangos vizsgálatában, szűrővizsgálatok végzésében.

Third Image

Magas szintű minőség és felszereltség

Az ultrahang magánrendelésen is a XXI. század követelményeinek megfelelő technikai háttérrel dolgozunk, mely lehetővé teszi a még pontosabb vizsgálatokat.

Napi információk a rendelésről


cropped-02-2.jpgGYERMEKORVOSI RENDELÉSSEL KAPCSOLATOS HÍREK

Frissítve 2017.11.19.

 

ONLINE   kérdésüket ide vagy  az oldalsávban lévő gombra kattintva tegyék fel! Csak  az ONLINE oldalon keresztül  küldött kérdésekre tudom garantálni a gyors válasz!

 

A gyerekrendelésre időpontot a 06-1-4080015 telefonon, előző napi rendelési időben lehet kérni. Kérem, hogy ne email-ben és ne a mobil telefonszámon  kérjenek időpontot, mert azzal fontos tanácskérésektől veszik el a lehetőséget. Csak a fenti telefonszámon és időben kérjenek előjegyzési időpont lehetőleg az előző napi rendelések idejében.  Aznapra legtöbbször nincs már időpont.   De természetesen jöhetnek akkor is a betegrendelés első órájában, sorszámot lehet húzni. Készül az online bejelentkezési lehetőség itt a honlapon keresztül! Figyeljék a változásokat!

Novembertől új asszisztenssel dolgozom. Ő még nem ismeri annyira a praxist, ezért kérem, segítsék a munkában.  Szintén novembertől elindul az egészségügyben az online “tér”, minden egészségügyi adatot oda kell rögzíteni. A későbbiekben segíti majd az egészségügyi adatok gyorsabb elérhetőségét az illetékeseknek ( receptek, zárójelentések, beutalók…) . Ez időnként kicsit lassítja az adminisztrációt, mely a várakozási időt is megnyújthatja,  emiatt türelmüket kérjük.

CSAK  az ULTRAHANG MAGÁNRENDELÉSRE lehet emailben  tájékoztatást, esetleg időpontot kérni.

Ügyeletek: kattintson ide gyermekügyeletek seb-trauma 

éjszakai és hétvégi gyermekorvosi ügyelet: Heim Pál kh, tel. 06-1-2643314

Jelenlegi gyakoribb betegségek:

  •          sok náthás, köhögős vírus van, mely után gyakori az arcüreg gyulladás. Elhúzódó köhögés,  orrdugulás, esetleg hőemelkedés. Erőteljes, gyakori orrfújás, meleg tea, orrcsepp, pihenés a kezelése.
  • Többen hányással, esetleg  hasmenéssel jelentkeznek a rendelésen. Vírus okozza, kezelése szintén tüneti ( Tasectan por , ionpótlás ). A hasmenés többször elhúzódik. Sok folyadék, ionpótlás szükséges.
  • előfordulnak magas lázas vírusok. Amennyiben elhúzódó vagy visszatérő panasz van, csúnya köhögéssel, fülfájással, vagy a láz 3-4 napnál tovább tart, akkor mutassák meg a rendelésen a gyermeket. Egyébként tüneti kezelés elegendő lehet. Fájós füllel nem kell azonnal fülészhez rohanni. Fájdalomcsillapítás, orrcsepegtetés, meleg hatására csökken a fülfájás, s elegendő a következő napon megmutatni a gyerekrendelőben.
  • Előfordul ismét Streptococcus baktérium által okozott torokgyulladás. Erős, égető torokfájás, láz,    hányinger. Kiütés megjelenése esetén skarlát a valószínű. Ha nem biztos, teszttel 5 perc alatt kimutatható. Kezelése antibiotikum.

EGYÉB TANÁCSOK

  • Náthás, köhögős gyereket ne vigyenek közösségbe. Nem csak a láz a kizáró ok a közösségből.

Az egészséges rendelések kizárólag előjegyzésre történnek. Az egészséges rendelés idejében ne jöjjenek beteg gyermekkel! Azon a rendelésen kizárólag csak az előjegyzett pácienseket tudom ellátni, az már nem betegrendelés!

Előjegyzés nélkül a  betegrendelések első órájában lehet jönni ( sorszámot kell húzni).
  • A rendelés további részében már csak időpontosok  vannak,  így akkor már csak 1-1 sürgős megnézésre van esetleg lehetőség. Halasztható problémákkal, adminisztrációval  kérjenek időpontot.
 
 Ismételten (és újból folyamatosan )az iskolai igazolásról
Többen telefonálnak, hogy nem akarnak bejönni, csak igazolást kérnek , akár több napra visszamenőleg. Ilyent nem lehet sajnos. Tudom, hogy az iskolák nem hajlandók a szülőktől elfogadni pár napnál több igazolást, és mindenre orvosi igazolást kérnek.  Viszont  az orvos csak azt igazolhatja, amit lát. Így minden betegség esetén meg kell jelenni 1-2 napon belül.

Csecsemő és gyermek magán ultrahang szakorvosi rendelés

lrg_hero_technologies.6a8a452Ez a rendelés a szakorvosi rendelőhöz tartozik, de előjegyzést rajtunk keresztül lehet kérni. Az ultrahangos szakrendelésen csak előjegyzés alapján áll módunkban a betegeket fogadni előzetes telefonos megbeszélés alapján. Ezen a magánrendelésen lehetőség van rövid időn belül elvégeztetni az csecsemőkori ultrahangos szűrővizsgálatokat (csípőszűrés, hasi, kismedencei és koponya ultrahang).

A minőség és felszereltség magas szintű, kifejezetten csecsemőkre és gyermekekre szakosodott ultrahang rendelés.

Beutaló nem szükséges, de a vizsgálatok elvégzését jelentősen segíti, ha a vizsgálattal kapcsolatos esetleges előző leleteket, információkat közlik és bemutatják.”Csak” szűrés esetén a vizsgálat nem mindig olyan értékű, ha nem ismerjük az előzményeket.

Várakozási idő nincs (illetve minimális) és az egy páciensre fordítható idő szabadabb. Aki anyagilag megteheti, javaslom, mert ez az OEP által nem támogatott szűrési ( csípő is!) vizsgálat rendkívül sok későbbi komplikációt előzhet meg, ha korai csecsemő korban elvégzik. Mivel ekkor még enyhébb eltérések esetén fokozottabb odafigyeléssel (pl. megfelelő csípőízületi “torna” segítségével) azok egyszerűen helyrehozhatók. Esetleges komolyabb elváltozások esetén pedig különösen fontos az időben való felismerés és kezelés, mivel a kor előrehaladtával az esetleges eltérések kezelése is komplikáltabb lehet.

A szűrővizsgálatok elvégzése 6 hetes korban ajánlott!

ULTRAHANG MAGÁNRENDELÉSRE ELŐJEGYZÉS KÉRÉSE:
06-20-411-31-40 VAGY EMAIL: drimretamas@gmail.com