A rendelés menete

  1. A gyermekorvosi rendelésre csak előre egyeztetten az orvosal egyeztetve lehet jönni ( amennyiben a legjobb kezelés eldöntéséhez nélkülözhetelen a találkozás a rendelőben). Aznapi vizsgálatra csak nagyon indokolt esetben van lehetőség.
  2. A távkonzultáció az elsődleges ellátási mód. Az eddigi tapasztalatok alalpján összeállítottam egy távkonzultációs kérdőívet, ami segíti a pácienseket a konzultáció kérésében, hatákonyságában. Figyeljék a honlapot! Ezt lehetőleg a rendelési időben kérjék, bár ehhez én rugalmasan állok hozzá, és a lehetőségekhez mérten akut esetben egyelőre nagyon tág határok között végzem a rendelési időn kívül is ( s egyelőre ezt a plusz kényelmi szolgáltatást munkaidőn kívül is még térítési díj nélkül bárki ígénybe veheti, aki a praxisomba tartozik, persze csak sürgős esetben ), ezáltal gyakoribb megbeszélésre van lehetőség. Ez növeli a biztonságot, és hatékonyabb legtöbb esetben, mint a ritkábban kivitelezhető személyes találkozás.
  3. Akinél a távkonzultáció során úgy ítéljük meg, hogy szükséges orvosi vizsgálat, akkor időpontot egyeztetünk, melyet be kell tartani. Ha az időpontra a páciens nem érkezik meg, akkor másik időpont egyeztetése szükséges. Ez azért fontos, hogy a különböző panaszokkal érkező betegek ne keveredjenek, és mi is fel tudjunk készülni a megfelelő fertőtlenítéssel, védőfelszereléssel.
  4. Előzetes egyeztetés nélkül nem jöhet beteg a rendelőbe ( kivétel a sürgős szükség esete, amely azonnali ellátást igényel – bár ilyenkor a mentő hívása a legcélszerűbb).
  5. Egészséges rendelés, védőoltás külön időintervallumban, és szintén szigorú egyeztetést megelőzően történik.
  6. Minden 5 éven felüli páciens viseljen maszkot, illetve esetleges várakozás alkalmával 1,5-2 méter távolságot tartani kell.
  7. Bölcsődébe, óvodába csak abban az esetben adunk igazolást, ha a betegség miatt otthon maradt gyermeket kezeltük.  Ha nem kellett orvosi kezelés, olyan igazolást, hogy egészséges, nem tudunk kiadni, ilyent ne kérjenek. A “távkonzultáció” is kezelésnek számít.
  8. Az igazolásokról IDE KATTINTVA olvasható tájékoztató bölcsődék, óvódák dolgozói számára.