FRISS HÍREK

2023.01.19.

Egyre több magas lázas, influenza szerű megbetegedés van, főként nagy iskolások között. Kezdetben a tüneti kezelés, lázcsillapítás, köptető, nagyon sok folyadék fogyasztása a legfontosabb. Amennyiben 3-4 nap után sem javul a gyermek, akkor antibiotikus kezelés válhat szükségessé illetve egyeztetünk időpontot is a megnézésre. Előtte természetesen folyamatosan keressenek a távkonzultációval való követésre a megszokottak szerint ( fotó, videó ). Szövődményre az alábbi bejegyzésben leírtak alapján lehet gyanakodni.

2023.01.06

Továbbra is a jól bevált online kommunikációt is folytatjuk. Előzetesen minden megjelenés előtt ezt alkalmazzuk, így elkerülve a felesleges fertőzést  okozó betegtalálkozásokat a váróban, rendelőben. Időre jöhet minden páciens, akinek szüskéges a távkonzultáció alapján megjelenni vizsgálatra.

Tájékoztatom tisztelt pácienseimet, hogy januártól korábbi asszisztensem távozott az egészségügyből, más pályát választott. Így ezt az évet új asszisztenssel kezdjük, Papp Ritával. Forduljanak hozzá bizalommal a korábban megszokott módokon  ( imretp@gmail.com  email címen ).

Sok a felső légúti betegség, több a tüdőgyulladásos szövődmény. Ennek jele, ha a kezdeti javulás után 4-5 nap múlva ismét bágyadtabb lesz a gyermek, láza emelkedik vagy visszatér, és a köhögése is jelentősen megváltozik. Ilyenkor szoktuk javasolni a személyes vizsgálatot is a távkonzultáció mellett, de ilyenkor is részemről elengedhetetlen a folyamatos videoval történő köhögés követés.

Kevésbé van a háttérben akkor tüdőgyulladás, ha hetekig eltart egy enyhébb köhögés, láz nélkül, esetleg náthával. Ennek oka sokkal inkább arcüreggyulladás, orrmandula gyulladás a kis óvodásoknál, esetleg atipusos kórokozó. Ezért ilyenkor is javaslom a gyakoribb távkonzultációs követést.

2022.12.20

Tisztelt Pácienseink!

A hétvégén és December 27-30 között valamint január 2-6 között a távkonzultáció részben SZÜNETEL, az e-mailek nagyrészt törlődnek! Tehát, ha nem kapnak választ, feltétlenül nézzék meg az alábbiakat:

A rendelőt a jelen szabadságok miatt a következők alapján lehet felkeresni betegvizsgálat céljából:

Dr Imre Tamás és Dr Urbányi Mária betegei egyaránt

December  27.KEDD 15.30-17.00

28. SZERDA 7.30-9.30-ig

29.CSÜTÖRTÖK 15.30-17.00-ig

30.Péntek 12-14.00-ig                  lehet megérkezni a betegrendelésre

A rendelési idő többi része előre beosztottan működik.

Január              2. HÉTFŐ 10-11.30-ig

3. KEDD 15.30-17.00-ig

4.  SZERDA 7.30-9.30-ig

5. CSÜTÖRTÖK 15.30-17.00-ig

6. PÉNTEK 7.30-9.30-ig           lehet megérkezni a betegrendelésre

A rendelési idő többi része előre beosztottan működik.

December 27-30-ig Dr Urbányi Mária szabadsága miatt Dr Imre Tamás rendel,

Január 2-6-ig Dr Imre Tamás szabadsága miatt Dr Urbányi Mária rendel.

Amennyiben ezen kívül sürgős orvosi segítségre van szükségük, az ügyeletes

szakellátó intézményt a    www.gyermeksos.hu oldalon találják meg.

2022.12.13

Ismét kérem az alábbiakat a távkonzultációhoz:

név

szül.dátum

taj szám

lakcím és a jelen tartózkodás cím:

szülő telefon elérhetősége

iskola, óvoda neve, címe, osztály, csoport:

környezetében volt-e hasonló, vagy más tünet, mikor?

Szülők foglalkozása:

Ha a szülő táppénzt szeretne ( 12 éves korig ), akkor a saját adatait is közölje kiemelve ( használt név, szül.név, dátum, anyja neve, taj, lakcím, foglalkozás-munkakör, mikortól kéri a táppénzes igazolást) – mert ezt visszamenőleg nem lehet.

tünetek pontos leírása dátum szerint ( kérem, ezt dátum szerint, tagolva írják):

2022.12.01.

Praxisom átadása

2023.április 1-től Dr Imre Tamás praxisát Dr Cserháti edit veszi át. Részletesebb tájékoztatót itt olvashatnak rövidesen. Örülök, hogy sikerült olyan jó gyerekorvost találni a mai helyzetben aki megfelelő tapasztalattal és szakképzettséggel rendelkezik. Így nem marad “gazda” nélkül a több évtizede általam ellátott praxis. Sajnos a mai orvoshiányos időkben nem könnyű betölteni Budapesten az üresedő gyermekorvosi praxisokat. A kedves pácienseimnek nem lesz ezzel teendője, automatikusan jöhetnek a doktornőhöz az itt található rendelési időben. Valamint egyéb elérhetőségeit is időben közlöm, amikor már teljesen rendeződött az átvétel. Addig pedig a megszokott módon fordulhatnak hozzám és helyettesemhez.      Dr Imre Tamás