FRISS HÍREK

2023.09.24.

Legközelebbi szabad időpont a csecsemő-gyermekultrahang rendelésre október 18-ra van 14 órától.

Időben kérjenek időpontot, mert a szabad helyek gyorsan telődnek erre a napra is.

2023.04.02.

csecsemő-gyermekultrahang szakrendelést a szakrendelőben még az igények függvényében folytatom, oda a korábbi lehetőségeken tudnak jelentkezni szükség esetén. KATT IDE

A háziorvosi gyermekPRAXIS BETEGIENEK ÁTVÉTELE

Nézzék meg a doktornő bemutatkozó levelét és elérhetőségeit ide kattintva.

Kérem, hogy legkésőbb március 30-án 12 óráig minden kérésüket jelezzék felém emailben, hogy még a lehetőségekhez mérten teljesíteni tudjam.

Azután már április 1-től személyesen a Cserháti Edit doktornőt kell a rendelőben keresni a jelenlegi rendelési időben. Minden információt azután csak Tőle kérhetnek. A rendelő telefonja változatlanul a 06-1-4080015, rendelési időben érhető el.

Április 1-től Dr Imre Tamás pácienseit Dr Cserháti Edit veszi át. Külön teendő nincs, minden páciensem automatikusan a doktornőhöz kerül. A rendelési idő változatlan marad. A rendelői telefonelérhetőség marad a 06-1-4080015. Ezt a számot a rendelési időben tudják elérni. A korábbi email címeket ne használják a gyermekrendelés elérésére április 1 után. A doktornő fogja megadni a saját elérhetőségét, és a rendelésének menetét. De egy ideig itt a saját honlapomon is igyekszem tájékoztatni az általm megtudott információkról kedves pácienseimet.

csecsemő-gyermekultrahang szakrendelést a szakrendelőben még az igények függvényében folytatom, oda a korábbi lehetőségeken tudnak jelentkezni szükség eseténKATT IDE

2023.03.13.

MÁRCIUS 16-20-IG DR IMRE TAMÁST DR URBÁNYI MÁRIA HELYETTESÍTI A RENDELŐBEN. A BETEGRENDELÉS ELSŐ ÓRÁjÁBAN LEHET A RENDELÉST FELKERESNI, DE EZIDŐ ALATT NE AZ EMAILEKBEN VÁRJANAK VÁLASZT.

2023.03.07.  PRAXIS BETEGIENEK ÁTVÉTELE

Április 1-től Dr Imre Tamás pácienseit Dr Cserháti Edit veszi át. Külön teendő nincs, minden páciensem automatikusan a doktornőhöz kerül. A rendelési idő változatlan marad. A rendelői telefonelérhetőség marad a 06-1-4080015. Ezt a számot a rendelési időben tudják elérni. A korábbi email címeket ne használják a gyermekrendelés elérésére április 1 után. A doktornő fogja megadni a saját elérhetőségét, és a rendelésének menetét. De egy ideig itt a saját honlapomon is igyekszem tájékoztatni az általm megtudott információkról kedves pácienseimet. A doktornő március 27-e után megadja majd az elérhetőségeit, amit itt közlök én is és a rendelőben is ki lesz írva.

A csecsemő-gyermekultrahang szakrendelést a szakrendelőben még az igények függvényében folytatom, oda a korábbi lehetőségeken tudnak jelentkezni szükség esetén. KATT IDE

2023.02.26

Továbbra is jól használják pácienseim a távkonzultáció adta lehetőségeket. Sokkal hatékonyabban és hamarabb derül fény a szövődmények kezdetére, azokat azonnal lehet kezelni, és célzottan jöhetnek így a rendelőbe vizsgálatra is. Több tüdőgyulladásos szövődmény van jelenleg, melyeket a távkonzultáció adta lehetőségek miatt a legjobb időben tudtunk elkezdeni antibiotikummal kezelni, és így a gyógyulás is sokkal gyorsabban megkezdődik. Továbbra is éljenek ezzel a lehetőséggel, s így a rendelőben sincs tömeg. Én is rugalmasan, legtöbbször hétvégén is a fontos problémák orvoslásában segítek. Nem egy “megfázás” kezdetén érdemes a rendelőbe jönni, hanem a folyamat romlása esetén, amit a távkonzultációval napra pontosan be lehet határolni. És így a rendelőben sem fertőzik egymást a betegek.

2023.01.19.

Egyre több magas lázas, influenza szerű megbetegedés van, főként nagy iskolások között. Kezdetben a tüneti kezelés, lázcsillapítás, köptető, nagyon sok folyadék fogyasztása a legfontosabb. Amennyiben 3-4 nap után sem javul a gyermek, akkor antibiotikus kezelés válhat szükségessé illetve egyeztetünk időpontot is a megnézésre. Előtte természetesen folyamatosan keressenek a távkonzultációval való követésre a megszokottak szerint ( fotó, videó ). Szövődményre az alábbi bejegyzésben leírtak alapján lehet gyanakodni.

2023.01.06

Továbbra is a jól bevált online kommunikációt is folytatjuk. Előzetesen minden megjelenés előtt ezt alkalmazzuk, így elkerülve a felesleges fertőzést  okozó betegtalálkozásokat a váróban, rendelőben. Időre jöhet minden páciens, akinek szüskéges a távkonzultáció alapján megjelenni vizsgálatra.

Tájékoztatom tisztelt pácienseimet, hogy januártól korábbi asszisztensem távozott az egészségügyből, más pályát választott. Így ezt az évet új asszisztenssel kezdjük, Papp Ritával. Forduljanak hozzá bizalommal a korábban megszokott módokon  ( imretp@gmail.com  email címen ).

Sok a felső légúti betegség, több a tüdőgyulladásos szövődmény. Ennek jele, ha a kezdeti javulás után 4-5 nap múlva ismét bágyadtabb lesz a gyermek, láza emelkedik vagy visszatér, és a köhögése is jelentősen megváltozik. Ilyenkor szoktuk javasolni a személyes vizsgálatot is a távkonzultáció mellett, de ilyenkor is részemről elengedhetetlen a folyamatos videoval történő köhögés követés.

Kevésbé van a háttérben akkor tüdőgyulladás, ha hetekig eltart egy enyhébb köhögés, láz nélkül, esetleg náthával. Ennek oka sokkal inkább arcüreggyulladás, orrmandula gyulladás a kis óvodásoknál, esetleg atipusos kórokozó. Ezért ilyenkor is javaslom a gyakoribb távkonzultációs követést.

2022.12.20

Tisztelt Pácienseink!

A hétvégén és December 27-30 között valamint január 2-6 között a távkonzultáció részben SZÜNETEL, az e-mailek nagyrészt törlődnek! Tehát, ha nem kapnak választ, feltétlenül nézzék meg az alábbiakat:

A rendelőt a jelen szabadságok miatt a következők alapján lehet felkeresni betegvizsgálat céljából:

Dr Imre Tamás és Dr Urbányi Mária betegei egyaránt

December  27.KEDD 15.30-17.00

28. SZERDA 7.30-9.30-ig

29.CSÜTÖRTÖK 15.30-17.00-ig

30.Péntek 12-14.00-ig                  lehet megérkezni a betegrendelésre

A rendelési idő többi része előre beosztottan működik.

Január              2. HÉTFŐ 10-11.30-ig

3. KEDD 15.30-17.00-ig

4.  SZERDA 7.30-9.30-ig

5. CSÜTÖRTÖK 15.30-17.00-ig

6. PÉNTEK 7.30-9.30-ig           lehet megérkezni a betegrendelésre

A rendelési idő többi része előre beosztottan működik.

December 27-30-ig Dr Urbányi Mária szabadsága miatt Dr Imre Tamás rendel,

Január 2-6-ig Dr Imre Tamás szabadsága miatt Dr Urbányi Mária rendel.

Amennyiben ezen kívül sürgős orvosi segítségre van szükségük, az ügyeletes

szakellátó intézményt a    www.gyermeksos.hu oldalon találják meg.

2022.12.13

Ismét kérem az alábbiakat a távkonzultációhoz:

név

szül.dátum

taj szám

lakcím és a jelen tartózkodás cím:

szülő telefon elérhetősége

iskola, óvoda neve, címe, osztály, csoport:

környezetében volt-e hasonló, vagy más tünet, mikor?

Szülők foglalkozása:

Ha a szülő táppénzt szeretne ( 12 éves korig ), akkor a saját adatait is közölje kiemelve ( használt név, szül.név, dátum, anyja neve, taj, lakcím, foglalkozás-munkakör, mikortól kéri a táppénzes igazolást) – mert ezt visszamenőleg nem lehet.

tünetek pontos leírása dátum szerint ( kérem, ezt dátum szerint, tagolva írják):

2022.12.01.

Praxisom átadása

2023.április 1-től Dr Imre Tamás praxisát Dr Cserháti edit veszi át. Részletesebb tájékoztatót itt olvashatnak rövidesen. Örülök, hogy sikerült olyan jó gyerekorvost találni a mai helyzetben aki megfelelő tapasztalattal és szakképzettséggel rendelkezik. Így nem marad “gazda” nélkül a több évtizede általam ellátott praxis. Sajnos a mai orvoshiányos időkben nem könnyű betölteni Budapesten az üresedő gyermekorvosi praxisokat. A kedves pácienseimnek nem lesz ezzel teendője, automatikusan jöhetnek a doktornőhöz az itt található rendelési időben. Valamint egyéb elérhetőségeit is időben közlöm, amikor már teljesen rendeződött az átvétel. Addig pedig a megszokott módon fordulhatnak hozzám és helyettesemhez.      Dr Imre Tamás

 

Archívum: