Rólam

Dr. Imre Tamás

csecsemő- és gyermekgyógyász és radiológus-ultrahangos szakorvos vagyok.
A gyermekorvosi és ultrahangos rendeléseket én végzem.

Rövid önéletrajz:

1984-ben végeztem a SOTE Általános Orvostudományi karán.
1 évig csecsemőotthonban dolgoztam, majd az akkori Apáthy István (ma Bethesda) Gyermekkórházban.
A gyermekek orvosi ellátása számomra szívhez közel álló feladat. Szeretem az őszinteséget, s a gyermekek – különösen a csecsemők – mivel nem tudják elmondani panaszaikat – pont ezért ( bár nehezebb ) de számomra mégis szívhezállóbb és őszintébb az Ő vizsgálatuk, illetve szenvedéseik minél kevesebbre csökkentése. Kezelési elveim alatt részletesen leírom elképzeléseimet.

Szakvizsgát szereztem csecsemő és gyermekgyógyászatból, valamint radiológiából. Mindkét szakvizsgámat aktívan  használom.

1994-től a XVI. kerületben házi gyermekorvosként tevékenykedek, a Jókai u. 3 alatti gyermekrendelőben. Emellett a szakrendelő radiológiai osztályán a csecsemők és gyermekek ultrahangvizsgálatát végzem.
Mindkét tevékenységet vállalkozási keretek között végzem, mely a mai szűkös egészségügyi helyzetben egyetlen módja az ellátás megfelelő szintű működtetésének. A nem elegendő állami finanszírozásba számos egyéb bevételt is be kell vonni a fenntartáshoz. ( ld. térítéses szolgáltatások ), melyeket nem finanszíroz a biztosító. Nős vagyok (nem váltam el soha), 3 felnőtt gyermekem van, és 4 unokám.

2023.április 1-től visszavonulok, átadom praxisomat. Amit tudtam, megtettem, sok gyermeknek és szüleinek segítettem, remélem, nagy megelégedésre. Próbáltam egy más, modern szemléletet vinni a gyermekek kezelésébe, támogatásába. Úgy érzem, sokan megtapasztalták a kor egészésgügyi szemléletén túlhaladó elveket, melyek előbb-utóbb  kénytelen bevonulnak a mindennapi orvos-beteg kapcsolatokba. De jelenleg még nem általánosak.

Köszönöm a kapott bizalamat azoktól, akik ezzel éltek.