Tájékoztató a távkonzultációról, igazolásról

Módosítva 2022.09.20-án.

Kedves Pácienseim!  Figyelem!  Új!

Szokatlanul emelkedik a komolyabb tüneteket is mutató covid fertőzés. Kérem, vegyék komolyan a kéréseket, legynek óvatosak, ha nem muszáj, kerüljék a tömeget.

Az igazolásokról nézzék meg alább a tájékoztatót, hogy ne legyen ebből félreértés, ha  az iskolák most sem engedékenyebbek a szülők felé.

A következő adatokat írják le megfelelő sorrendben az emailbe: 

 • KÉRDÉSEK:

   név

  szül.dátum

  taj szám

  lakcím és a jelen tartózkodás cím:

  szülő telefon elérhetősége

  iskola, óvoda neve, címe, osztály, csoport:

  környezetében volt-e hasonló, vagy más tünet, mikor?

  korábban átesett-e Ő vagy családtag covidon és mikor?

  kapott-e covid oltást és mikor, dátummal kérem:

  Szülők foglalkozása:

  Ha a szülő táppénzt szeretne ( 12 éves korig ), akkor a saját adatait is közölje kiemelve ( használt név, szül.név, dátum, anyja neve, taj, lakcím, foglalkozás-munkakör, mikortól kéri a táppénzes igazolást) – mert ezt visszamenőleg nem lehet.

  tünetek pontos leírása dátum szerint ( kérem, ezt dátum szerint, tagolva írják):

Ahogy korábban is tapasztalták, az online működő távkonzultációs rendszerrel sokkal hatékonyabban tudom követni a panaszokat, kezelést, kontrollokat. Ez sok esetben lehetővé teszi azt, hogy feleslegesen nem kell a rendelőt felkeresni. És bizonyítottan hamarabb hozzájutnak a legmegfelelőbb kezeléshez.  A járványhelyzetben is ez kiemelt jelentőséget kapott, mely ismét fokozódik. DE NE CHAT-ELÉSNEK TEKINTSÉK EZT. Az adatokat minden levél elején írják meg, egy betegségben folytonosan vezessék az emailt. ( itt jegyzem meg, hogy egy budapesti magánintézmény azonnali ügyeleti ellátásként hirdeti, hogy 1 óra várakozáson belül ellátják az oda forduló esetket, exspress szolgáltatási díjért.Ezért kérjük, a hozzánk fordulókat, legyenek türelemmel, magasabb színvonalú ellátást kapnak ingyenesen, kevesebb várakozásért a praxisunkba jelentkezettek.)

Kérem, hogy minden új tünettel való jelentkezéskor részletesen közöljék a fent kért adatokat a távkonzultációhoz.És a tünetektől függően, a lehetőségekhez mérten egyből küldjenek fotót( torokról, bőrkiütésről…), videót ( köhögésről, furcsa viselkedésről…). Csak így tudom hitelesen követni a kezelést.

A covidon kívül számos veszélyes vírus továbbra is terjed, alkalmazkodva a viselkedésünkhöz. Ezért védekezzünk továbbra is az eddigiekhez hasonlóan, de ne  nyári viselkedésmóddal!!!

Bár ahogy látom, ez már reménytelen, sehol senki nem visel maszkot. 

A rendelőben KÖTELEZŐ!

Látható, hogy még egy “egyszerű nátha vírus” is lehet életveszélyes. Kérem, gyermekeiket tekintsék a legfontosabbnak, ne az igazolást az iskolába, óvodába, és ne annak rendeljenek alá mindent, függetlenül  a gyermek egészségétől. Higyjék el, az orvosnak (is) a gyerek egészsége a legfontosabb célja.

Az igazolásokról

Ha bármilyen betegség tünetet észlelnek, a közösségből haza fogják küldeni a gyermeküket.

(De jobb lenne, ha be sem vinnék, ha változást tapasztalnak a viselkedésben, vagy bármilyen tünetet észlelnek).

 • ilyenkor, amennyiben nem szükséges orvosi találkozás, akkor távkonzultáció alapján fogják megkapni az orvosi igazolást ( minden esetben orvossal történt konzultáció után lehet a rendelőt felkeresni időpontra)
 • ha úgy itélik meg, hogy azonnali ellátás szükséges, a sürgősségi osztályokat lehet felkeresni ( időveszteséget okozhat a helyi rendelési idő megvárása)
 • a távkonzultáció azonos elbírálású a megjelenéssel, sőt sokszor a gyógyulás, kezelés szempontjából sokkal hatásosabb
 • A gyermeket a tünetek észlelésekor otthon kell tartani, a tüneti kezelés szükséges, és a lehetőségekhez mérten konzultálni kell az orvossal. De nem kell azonnal egyeztetés nélkül felkeresni a rendelőt!
 • Igazolást csak akkor tudunk adni, ha a teendőket a konzultáción megbeszélteknek megfelelően teszik. Utólagos igazolást nem adunk.Igazolást akkor tudunk küldeni, munkanapokon, ha  3 tünetmentes nap után nyilatkoznak nekünk, hogy gyermekük az utolsó 72 órát gyógyszerek nélkül, tünetmentesen töltötte Ezt a nyilatkozatot az imretp@gmail.com címre küldjék el a gyermek nevével és a hiányzás dátumával.( nem hétvégén!). Ezt számolják bele  a hiányzásba, és pontosan jelezzék a végén a dátumokat, amivel megkönnyítik az igazolás kiállítását. ( ha ezeket nem teszik, természetesen, ha szakmailag a feltételek adottak, és konzultáltunk, akkor is megkapják az igazolást, csak bonyolultabb és esetleg hosszab időt vesz igénybe annak elküldése, de a jogosan kért igazolást el fogjuk küldeni)
 • Csak a fenti adatok elküldése után tudunk megfelelő választ adni a teendőkről, és ez szükséges ahhoz is, hogy majd igazolást kaphassanak. S ez segít minket abban is, hogy kiszűrjük a több helyről bejövő információink alapján, hogy milyen betegség merül fel,  felmerül-e covid gyanú, amelyek meghatározzák azt is, hogy hány napig kell mindenképpen otthon maradni, kell-e tesztelni.
 • Természetesen bármi is okozza a panaszt, megbeszéljük, mi a teendő. S egyben kérjük, hogy legalább 2 naponta jelezzék a tünetek változását Ez a gyógyulás szempontjából is fontos.
 • Igazolást csak akkor tudunk adni, ha tünetmentes a gyermek, és csak akkor mehet majd közösségbe, ha a megbeszélt napig tünetmentes volt (ez legalább  7 nap a tünetek kezdete óta  3 nap teljes tünetmentességgel). Ez minden megbetegedésre vonatkozik, nem csak a covid-ra! El kell felejteni, hogy ez a covid miatt lenne!!!!
 • Az igazolásért nem kell bejönni a rendelőbe, azt is egy távkonzultáció alapján megírjuk és másolva elküldjük, ha otthon ki tudják nyomtatni. Az igazoláson két rész fog szerepelni, egyrészt az orvosi rész, ami tartalmazza az orvosi konzultáció idejét, időtartamát, aláírást, pecsétet, és egy szülői rész, mely nyilatkozat arról, hogy amikor a gyermek közösségbe megy, legalább 3 napig tünetmentes volt előtte. Ezt a szülőnek alá kell írni, enélkül érvénytelennek kell tekinteni az orvosi igazolás részt is. S egyben a szülői aláírás azt is igazolja a közösség felé, hogy ez az igazolás nem hamisítvány. ÉS itt írhatja rá a szülő a hiányzás valós dátumát, amely nem kell, hogy egyezzen az orvosi felügyelet dátumával! Ez fontos, mert nincs módunk javítgatni az igazolást, a szülő írja rá a valós hiányzás dátumát és ezt kell, hogy elfogadja az iskola.
 • Továbbra is van lehetőség és sokszor szükséges is gyorsan elvégeztetni a covid tesztet, ami  nagy jelnetőséggel bír!

Ezen tájékoztató nem teljes körű, amennyiben kérdés merül fel, azt tisztázni kell! Folyamatosan változik a helyzet, ezért figyeljék a honlapomat is:  www.medped.hu

Minél több helyen viseljenek maszkot, tartsák a távolságot, és minél többször mossanak kezet.  És a legkisebb tünetek esetén is maradjanak otthon.

Óvják idős hozzátartozóikat és családjukat!

Dr Imre Tamás

Ez a tájékoztató saját hatáskörben készült, tovább adható, de más által nem módosítható.