Tájékoztató a távkonzultációról, igazolásról

2023.április 1-től ez érvényét veszti, személyesen érdeklődjenek a rendelőben az elérhetőségekről és a rendelés menetéről. A rendelési idő nem változik, a rendelést felkereshetik április 1 után, amennyiben más információt nem kapnak a doktornőtől.

Módosítva 2023.03.10-én.

Kedves Pácienseim!  Figyelem!  Új!

Látható, hogy még egy “egyszerű nátha vírus” is lehet életveszélyes. Kérem, gyermekeiket tekintsék a legfontosabbnak, ne az igazolást az iskolába, óvodába, és ne annak rendeljenek alá mindent, függetlenül  a gyermek egészségétől. Higyjék el, az orvosnak (is) a gyerek egészsége a legfontosabb célja.

Szokatlanul sok a légúti tüneteket mutató fertőzés a gyerekek körében. A közösségbe sokkal több beteg gyermeket beengednek, mint a covid előtti időben. Ezáltal  a vírusok is jobban támadnak. Kérem, vegyék komolyan a kéréseket, legynek óvatosak, ha nem muszáj, kerüljék a tömeget.

Az igazolásokról nézzék meg alább a tájékoztatót, hogy ne legyen ebből félreértés, ha  az iskolák most sem engedékenyebbek a szülők felé.

A következő adatokat írják le megfelelő sorrendben az emailbe: 

 • KÉRDÉSEK:

   név

  szül.dátum

  taj szám

  lakcím és a jelen tartózkodás cím:

  szülő telefon elérhetősége

  iskola, óvoda neve, címe, osztály, csoport:

  környezetében volt-e hasonló, vagy más tünet, mikor?

  Szülők foglalkozása:

  Ha a szülő táppénzt szeretne ( 12 éves korig ), akkor a saját adatait is közölje kiemelve ( használt név, szül.név, dátum, anyja neve, taj, lakcím, foglalkozás-munkakör, mikortól kéri a táppénzes igazolást) – mert ezt visszamenőleg nem lehet.

  tünetek pontos leírása dátum szerint ( kérem, ezt dátum szerint, tagolva írják):

Kérem, hogy minden új tünettel való jelentkezéskor részletesen közöljék a fent kért adatokat a távkonzultációhoz. És a tünetektől függően, a lehetőségekhez mérten egyből küldjenek fotót( torokról, bőrkiütésről…), videót ( köhögésről, furcsa viselkedésről…). Csak így tudom hitelesen követni a kezelést.

Ahogy korábban is tapasztalták, az online működő távkonzultációs rendszerrel sokkal hatékonyabban tudom követni a panaszokat, kezelést, kontrollokat. Ez sok esetben lehetővé teszi azt, hogy feleslegesen nem kell a rendelőt felkeresni. És bizonyítottan hamarabb hozzájutnak a legmegfelelőbb kezeléshez, ezáltal a gyógyulás is gyorsabb.  A járványhelyzetben is ez kiemelt jelentőséget kapott, mely ismét fokozódik. DE NE CHAT-ELÉSNEK TEKINTSÉK EZT. Az adatokat minden levél elején írják meg, egy betegségben folytonosan vezessék az emailt. ( itt jegyzem meg, hogy egy budapesti magánintézmény azonnali ügyeleti ellátásként hirdeti, hogy 1 óra várakozáson belül ellátják az oda forduló esetket, express szolgáltatási díjért ( 20 000 ft ). Ezért kérjük, a hozzánk fordulókat, legyenek türelemmel, magasabb színvonalú ellátást kapnak ingyenesen, kevesebb várakozásért a praxisunkba jelentkezettek.)

A covidon mellett számos veszélyes vírus továbbra is terjed, alkalmazkodva a viselkedésünkhöz. Ezért védekezzünk továbbra is az eddigiekhez hasonlóan, de ne  nyári viselkedésmóddal!!!

Bár ahogy látom, ez már reménytelen, sehol senki nem visel maszkot. 

A rendelőben KÖTELEZŐ!

Az igazolásokról

Ha bármilyen betegség tünetet észlelnek, a közösségből haza fogják küldeni a gyermeküket.

(De jobb lenne, ha be sem vinnék, ha változást tapasztalnak a viselkedésben, vagy bármilyen tünetet észlelnek).

 • ilyenkor, amennyiben nem szükséges orvosi találkozás, akkor távkonzultáció alapján fogják megkapni az orvosi igazolást ( minden esetben orvossal történt konzultáció után lehet a rendelőt felkeresni időpontra)
 • ha úgy itélik meg, hogy azonnali ellátás szükséges, a sürgősségi osztályokat lehet felkeresni ( időveszteséget okozhat a helyi rendelési idő megvárása)
 • a távkonzultáció azonos elbírálású a megjelenéssel, sőt sokszor a gyógyulás, kezelés szempontjából sokkal hatásosabb
 • A gyermeket a tünetek észlelésekor otthon kell tartani, a tüneti kezelés szükséges, és a lehetőségekhez mérten konzultálni kell az orvossal. De nem kell azonnal egyeztetés nélkül felkeresni a rendelőt!
 • Igazolást csak akkor tudunk adni, ha a teendőket a konzultáción megbeszélteknek megfelelően teszik. Utólagos igazolást nem adunk. Igazolást akkor tudunk küldeni, munkanapokon, ha a gyermek tartósan tüentmentes és ezt nyilatkozzák felénk.   Ezt a nyilatkozatot az imretp@gmail.com címre küldjék el a gyermek nevével és a hiányzás dátumával.( nem hétvégén!). Ezt számolják bele  a hiányzásba, és pontosan jelezzék a végén a dátumokat, amivel megkönnyítik az igazolás kiállítását. ( ha ezeket nem teszik, természetesen, ha szakmailag a feltételek adottak, és konzultáltunk időben, akkor is megkapják az igazolást, csak bonyolultabb és esetleg hosszab időt vesz igénybe annak elküldése, de a jogosan kért igazolást el fogjuk küldeni)
 • Csak a fenti adatok elküldése után tudunk megfelelő választ adni a teendőkről, és ez szükséges ahhoz is, hogy majd igazolást kaphassanak. S ez segít minket abban is, hogy kiszűrjük a több helyről bejövő információink alapján, hogy milyen betegség merül fel pl. egy adott közösségben, ez járványügyileg és fontos( pl. felmerül-e covid gyanú).
 • Természetesen bármi is okozza a panaszt, megbeszéljük, mi a teendő. S egyben kérjük, hogy legalább 2 naponta jelezzék a tünetek változását Ez a gyógyulás szempontjából is fontos.
 • Az igazolásért nem kell bejönni a rendelőbe, azt is egy távkonzultáció alapján megírjuk és másolva elküldjük, ha otthon ki tudják nyomtatni vagy feltölteni “kréta” rendszerbe. 
 • Továbbra is van lehetőség és sokszor szükséges is gyorsan elvégeztetni a covid tesztet, ami  nagy jelnetőséggel bír!

Ezen tájékoztató nem teljes körű, amennyiben kérdés merül fel, azt tisztázni kell! Folyamatosan változik a helyzet, ezért figyeljék a honlapomat is:  www.medped.hu

Minél több helyen viseljenek maszkot, tartsák a távolságot, és minél többször mossanak kezet.  És a legkisebb tünetek esetén is maradjanak otthon.

Óvják idős hozzátartozóikat és családjukat!

Dr Imre Tamás