Tájékoztató a távkonzultációról, igazolásról

Módosítva 2022.01.18-án.

Kedves Pácienseim!

 • A konzultáció kérésekor nem elegendő, hogy jelzik, hogy “beteg a gyermekem, és majd igazolás kell”.  A következő adatokat írják le megfelelő sorrendben az emailbe: 
 •  név
 • szül.dátum
 • taj szám
 • lakcím ( de fontos külön a jelen tartózkodás címe is!)
 • szülő telefon elérhetősége
 • iskola, óvoda neve, címe, osztály, csoport
 • családban vagy környezetben volt-e hasonló, vagy más tünet, mikor?
 • Mikor volt kapcsolata covidos emberrel,  vagy korábban átesett-e Ő vagy családtag covidon és mikor?
 • Szülők foglalkozása:
 • tünetek kezdete dátum szerint:
 • tünetek pontos leírása, változása dátum szerint ( kérem, ezt dátum szerint, tagolva írják):
 • A család és a gyermek megkapta-e a covid elleni védőoltást? Ha igen, mikor, pontos dátumok az összes gyerek oltásról?
 • Ha a szülő táppénzt szeretne ( 12 éves korig ), akkor a saját adatait is közölje kiemelve ( használt név, szül.név, dátum, anyja neve, taj, lakcím, foglalkozás-munkakör, mikortól kéri a táppénzes igazolást) – ezt visszamenőleg nem lehet.

Ahogy korábban is tapasztalták, az online működő távkonzultációs rendszerrel sokkal hatékonyabban tudom követni a panaszokat, kezelést, kontrollokat. Ez sok esetben lehetővé teszi azt, hogy feleslegesen nem kell a rendelőt felkeresni. És bizonyítottan hamarabb hozzájutnak a legmegfelelőbb kezeléshez.  A járványhelyzetben ez kiemelt jelentőséget kapott. DE NE CHAT-ELÉSNEK TEKINTSÉK EZT, MINDENT ADATOT KÖZÖLJENEK MINDEN LEVÉL ELEJÉN!

Ezért kérem, a következőkben minden új tünettel való jelentkezéskor részletesen közöljék az alább kért adatokat a távkonzultációhoz.És a tünetektől függően, a lehetőségekhez mérten egyből küldjenek fotót( torokról, bőrkiütésről…), videót ( köhögésről, furcsa viselkedésről…). Csak így tudom hitelesen követni a kezelést.

Fontos, hogy a beoltottak egyre nagyobb száma ellenére nem lehet komolyan addig lazítani azokban a szabályokban, ami csak rajtunk múlik. A vírus továbbra is terjed, változik, alkalmazkodva a viselkedésünkhöz. Ezért védekezzünk továbbra is az eddigiekhez hasonlóan, de ne a nyári viselkedésmóddal!!!

És azt is tudni kell, hogy a beoltottak között is lehet olyan, aki megfertőződik és esetleg tünetmentesen terjesztheti a betegséget. Szerencsére az eddigi adatok alapján kevés.

Az igazolásokról

Ha bármilyen betegség tünetet észlelnek, a közösségből haza fogják küldeni a gyermeküket.

(De jobb lenne, ha be sem vinnék, ha változást tapasztalnak a viselkedésben, vagy bármilyen tünetet észlelnek).

 • ilyenkor, amennyiben nem szükséges orvosi találkozás, akkor távkonzultáció alapján fogják megkapni az orvosi igazolást ( minden esetben orvossal történt konzultáció után lehet a rendelőt felkeresni időpontra)
 • ha úgy itélik meg, hogy azonnali ellátás szükséges, a sürgősségi osztályokat lehet felkeresni ( időveszteséget okozhat a helyi rendelési idő megvárása)
 • a távkonzultáció azonos elbírálású a megjelenéssel, sőt sokszor a gyógyulás, kezelés szempontjából sokkal hatásosabb
 • A gyermeket a tünetek észlelésekor otthon kell tartani, a tüneti kezelés szükséges, és a lehetőségekhez mérten konzultálni kell, leginkább emailben az orvossal.
 • Igazolást csak akkor tudunk adni, ha a teendőket a konzultáción megbeszélteknek megfelelően teszik. Utólagos igazolást nem adhatunk.Igazolást akkor tudunk küldeni, munkanapokon, ha  3 tünetmentes nap után ( és nem előre úgy,  hogy “valószínűleg már tünetmentes lesz hétfőre” ) felelősségük tudatában nyilatkoznak nekünk, hogy gyermekük az utolsó 72 órát gyógyszerek nélkül, tünetmentesen töltötte ( ez múlt időben van, előre ezt nem lehet lenyiltkozni ). Ezt a nyilatkozatot az imretp@gmail.com címre küldjék el a gyermek nevével és a hiányzás dátumával.( nem hétvégén!). Ezt számolják bele  a hiányzásba, és pontosan jelezzék a végén a dátumokat, amivel megkönnyítik az igazolás kiállítását. ( ha ezeket nem teszik, természetesen, ha szakmailag a feltételek adottak, és konzultáltunk, akkor is megkapják az igazolást, csak bonyolultabb és esetleg hosszab időt vesz igénybe annak elküldése, de a jogosan kért igazolást el fogjuk küldeni)
 • Csak a fenti adatok elküldése után tudunk megfelelő választ adni a teendőkről, és ez szükséges ahhoz is, hogy majd igazolást kaphassanak. S ez segít minket abban is, hogy kiszűrjük a több helyről bejövő információink alapján, hogy felmerül-e covid gyanú, ami meghatározza azt is, hogy hány napig kell otthon maradni, kell-e tesztelni.
 • Természetesen bármi is okozza a panaszt, megbeszéljük, mi a teendő. S egyben kérjük, hogy legalább 2 naponta jelezzék a tünetek változását Ez a gyógyulás szempontjából is fontos.
 • Igazolást csak akkor tudunk adni, ha tünetmentes a gyermek, és csak akkor mehet majd közösségbe, ha a megbeszélt napig tünetmentes volt (ez legalább  7- 10 nap a tünetek kezdete óta és 3 nap teljes tünetmentesség). Ezt felelősségük tudatában kell nyilatkozni és az igazoláson is aláírni. Ez minden megbetegedésre vonatkozik, nem csak a covid-ra! El kell felejteni, hogy ez a covid miatt lenne!!!!
 • Az igazolásért nem kell bejönni a rendelőbe, azt is egy távkonzultáció alapján megírjuk és másolva elküldjük, ha otthon ki tudják nyomtatni. Az igazoláson két rész fog szerepelni, egyrészt az orvosi rész, ami tartalmazza az orvosi konzultáció idejét, időtartamát, aláírást, pecsétet, és egy szülői rész, mely nyilatkozat arról, hogy amikor a gyermek közösségbe megy, legalább 3 napig tünetmentes volt előtte. Ezt a szülőnek alá kell írni, enélkül érvénytelennek kell tekinteni az orvosi igazolás részt is. S egyben a szülői aláírás azt is igazolja a közösség felé, hogy ez az igazolás nem hamisítvány. ÉS itt írhatja rá a szülő a hiányzás valós dátumát, amely nem kell, hogy egyezzen az orvosi felügyelet dátumával! Ez fontos, mert nincs módunk javítgatni az igazolást, a szülő írja rá a valós hiányzás dátumát és ezt kell, hogy elfogadja az iskola.
 • Továbbra is van lehetőség és sokszor szükséges is gyorsan elvégeztetni a covid tesztet, ami  nagy jelnetőséggel bír!

Ezen tájékoztató nem teljes körű, amennyiben kérdés merül fel, azt tisztázni kell! Folyamatosan változik a helyzet, ezért figyeljék a honlapomat is:  www.medped.hu

Minél több helyen viseljenek maszkot, tartsák a távolságot, és minél többször mossanak kezet. Tömeges, zárt helyekre lehetőleg most se menjenek. És a legkisebb tünetek esetén is maradjanak otthon.

Óvják idős hozzátartozóikat és családjukat!

Dr Imre Tamás

2022.01.18

Ez a tájékoztató saját hatáskörben készült, tovább adható, de más által nem módosítható.

MEGÁLLÁS NÉLKÜL VÁLASZOLUNK A KÜLDÖTT EMAILEKRE, TELEFONOKRA.

Kérem, hogy lehetőleg REGGEL 8-IG küldjék el az EMAIL-t, (munkanapokon) .NE LEGYENEK TÜRELMETLENEK, MINDENKÉPPEN időben válaszolunk. OLVASSÁK EL AZ INFÓKAT. A SÜRGŐS, KEZELÉSSEL KAPCSOLATOS KÉRDÉSEKRE VÁLASZOLUNK ELŐSZÖR! Tapasztalhatják, hogy a kis pácienseink egészségét tekintjük elsőnek!! Hétvégén is önszorgalomból a sürgős emailekre válaszolok, de azért ne kérjenek igazolást az utolsó pillanatban és hétvégén, mert nem kevés email van így is. S, ha lehetséges, hétvégén mi is szeretnénk kicsit mással is foglalkozni.

Azért is tájékozódnunk kell a rendelői megjelenés előtt, mert amennyiben a covid felmerül, tesztet kell végezni, addig nem tudjuk bármikor a rendelőben a vizsgálatot elvégezni. A rendelőben nem a sürgősségi eseteket kell vizsgálnunk, hanem az előre egyeztetett pácienseket. Ha hirtelen rosszullét miatt azonnali vizsgálatot tartanak szükségesnek, és nem lehetséges előre egyeztetni, akkor a mentőszolgálatot ( vagy sürgősségi ügyeletet ) kell keresni. Gondolják el, hogy 0 éves újszülöttől megjelennek a rendelőben páciensek, s nem tehetjük ki Őket az esetleges fertőződésnek hívatlanul megjelent lázas betegekkel való találkozással. Így nagyon körültekintően kell eljárnunk, fertőtlenítenünk, és elkülönítenünk a különböző panasszal érkezőket. Kérjük ebben a megértésüket és segítségüket az előzetes online egyeztetésben.