Erythema infectiosum ( helytelenül “lepkehimlő” )

Ez a köznyelvben helytelenül pillangó vírusnak ( lepkehimlőnek ) nevezett betegség.( Sokszor keverik a skarláttal is, de ellentétben azzal, nem kell antibiotikum rá, mert vírus okozza.)

Legtöbbször tavaszi-nyári időszakban jelentkezik. Főleg az erősen kipirult arc jellemző, test szerte helyenként összefolyó, elszórt kiütések. A kiütések sokszor a nap hatására jelennek meg, a napnak kitett területeken. Emiatt sokszor ráfogják, hogy napallergia. Legjobban már akkor fertőz, amikor még nem jelennek meg a kiütések. Tüneti kezelés szükséges csak, viszketéscsillapítás, esetleg lázcsillapítás. A kiütések néha több hétig is megjelennek, hullámzóan. Felnőtteknél nagyon erős ízületi fájdalommal jár. Terhesség esetén lehet veszélyes az első 3 hónapban.

FIGYELEM! A szakrendelő átépítési munkálatai miatt rövidesen a gyermekrendelőnek el kell költöznie a cinkotai régi rendelőbe. Cinkota, Rádió u 10. Március 2-ától ott rendelünk, hétfőnként 10-12-ig lesz a betegrendelés. Figyeljék folyamatosan a honlapot, milelőtt elindulnak a rendelésre, mert változás lesz a rendelési időben is emiatt!!!! RENDELÉSI IDŐ IDE KATTINTVA ELÉRHETŐ