Napi információk a rendelésről


 • cropped-02-2.jpgTájékoztató a GYERMEKORVOSI RENDELÉSRŐL

Ha itt nem talál információt, írjon emailt. De előtte nagyon kérem, nézze végig a honlapot, mert az infok frissek!

Frissítve 2020.02.17.

A szakrendelő átépítési munkálatai miatt rövidesen a gyermekrendelőnek el kell költöznie a cinkotai régi rendelőbe. Címe: Cinkota, Rádió u 10. Március 2-től már biztosan ott rendelünk, a hétfői rendelés 10-12-ig tart ezek után, ne megszokásból jöjjenek. Nézzék a változásokat. Figyeljék folyamatosan a honlapot, mielőtt elindulnak a rendelésre, mert változás lesz a rendelési időben is emiatt!!!!  

  A RENDELÉSI IDŐ IDE KATTINTVA elérhető!

Lázas állapot esetén olvassák el a következő leírást, IDE kattintva.

Kérjük, hogy telefonon időpont kérésével ne zavarják a rendelést. Itt a honlapon minden információ megtalálható.

 IDŐPONT FOGLALÁS

Tanácsadásra              ( egészséges rendelésre), katt ide

Betegrendelésre csak a rendelést megelőző napon:

                                      betegrendelésre, katt ide 

Házhoz hívásról ide kattintva olvashatnak

AZ EGÉSZSÉGES RENDELÉS  KIZÁRÓLAG  CSAK  ELŐJEGYZÉSSEL VEHETŐ IGÉNYBE. Egészséges rendelésre  (tanácsadás)  online lehet időpontot foglalni. Kérem, hogy mobil telefonra ne telefonáljanak időpont kérés miatt. A mobil telefon sürgős tanácsadásra szolgál! Aki időben számon tartja és követi gyermekének oltásait, biztos, hogy megtalálja online a megfelelő időpontot a beadásra. Ehhez minden tájékoztatást megadunk akár itt a honlapon, akár személyesen. A védőnőt is kérdezhetik az oltásokról és azok beadási idejéről.

A rendelő telefonja 06-1-4080015 , melyet leginkáb a rendelési idő előtt 15 perccel tudunk felvenni. Külön telefonkezelő személyzet nincs. Időpontért ne telefonáljanak, a foglalás csak online lehetséges. Akinek ez nem sikerül, jöjjön a betegrendelés elejére és húzzon sorszámot.

Fontos kérdéseiket emailben is elküldhetik. Igyekszem hamar válaszolni, Kérem, hogy az email tárgyába írják be a gyerek nevét, és a probléma egy szavas megjelölését.

Ügyeletek: kattintson ide  sebészeti, traumatológiai  gyermekügyeletek  

éjszakai és hétvégi gyermekorvosi ügyelet: Heim Pál kh, tel. 06-1-2643314

A rendelési időn kívül a 16. kerületben reggel 8:00 és este 20:00 között folyamatosan működik halaszthatatlan esetben igénybe vehető gyermekrendelés, ahol megnézik a beteg, rosszul levő gyermeket, ha már a saját orvosa nem elérhető aznap és nem várhat a vizsgálat. De ez csak indokolt esetben vehető igénybe, és figyelembe kell venni az aktuális rendelés menetét is, érdemes előtte telefonon tájékozódni az adott rendelőnél.  A rendelési időkről ide kattintva tájékozódhat!

Súlyos rosszullét esetén mentő hívható, 104 számon.

Egyéb 16. kerületi rendelési információt a www.szakrendelo16.hu oldalon találnak.

 

ULTRAHANG MAGÁNRENDELÉSRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK

Nézze meg bemutató videónkat IDE kattintva.

A magánultrahang rendelésre időpontot és tájékoztatást kérhetnek  emailben is illetve az ultrahang oldalon lévő telefonon.

Jelenlegi gyakoribb betegségek:

Influenza megelőzés_ katt ide

Az  itt leírt információk nem helyettesítik  az orvosi vizsgálatot és a személyes konzultációt. Konkrét panaszaival forduljon orvoshoz.

  • főként óvodások körében emelkedik a magas lázas, köhögős, influenza szerű vírusbetegségek száma. A lázcsillapítás mellett a tüneti kezeléssel kell kezdeni, s, ha úgy tűnik, rosszabbodás látszik, pár napon belül meg kell mutatni a gyermeket.
  • iskolások körében a hányás és  hasmenéssel jelentkeznek a rendelésen a legtöbben. Vírus okozza, kezelése szintén tüneti ( Tasectan por , ionpótlás ). A hasmenés többször elhúzódik. Sok folyadék, ionpótlás szükséges. Sok a visszaesés, ezért 5-7 napig kell otthon maradni
  • erős torokfájás, láz hátterében óvodásoknál nem ritka mostanában a streptococcus baktérium ( mely a skarlátot is okozza ). Bizonytalan esetben a gyorsteszttel pár perc alatt eldönthető.
  • Fájós füllel általában nem kell azonnal fülészhez rohanni. Fájdalomcsillapítás ( Cataflam, Nurofen, helyileg Otipax fülcsepp ), orrcsepegtetés, orrfújás-szívás, meleg hatására csökken a fülfájás, s elegendő a következő napokban megmutatni a gyerekrendelőben.
  •  náthás, köhögős, hányásos, hasmenéses tünetek megjelenésekor NE vigyék közösségbe gyermeküket már a kezdeti tünetek megjelenésekor sem. Egyrészt fertőző, másrészt kimerül a gyermek szervezete és komolyabb szövődmény léphet fel.
 • Náthás, köhögős gyereket ne vigyenek közösségbe. Nem csak a láz a kizáró ok a közösségből. Ha a szülő önszántából tartja otthon pár napig óvodás gyermekét megelőzésképpen, általában a közösségbe menéskor nem kell orvosi igazolás. Ellenben,  ha betegen hazaküldik, akkor jogosan kérik az orvosi igazolást.

Az egészséges rendelés idejében ne jöjjenek beteg gyermekkel! Azon a rendelésen kizárólag csak az előjegyzett pácienseket tudjuk ellátni, az már nem betegrendelés !

Betegrendelésre előjegyzés nélkül a  betegrendelések első órájában lehet jönni ( sorszámot kell húzni).
 • A rendelés további részét időpontosoknak tartjuk fenn, így akkor már a maradék sorszámmal érkezőkre és esetleg 1-1 sürgős megnézésre van  lehetőség. Halasztható problémákkal, adminisztrációval  kérjenek időpontot, vagy a következő napi rendelés elejét keressék fel!
 Ismételten az iskolai igazolásról!!!  HAHÓ!!!!!!
Figyelem, föleg iskolai, óvodai vezetők!! Módosítani kellene a rendtartást! Miért kell a szülőknek addig benyomni az iskolába, óvodába gyermekeiket, amig haza nem zavarják lázzal, hasmenéssel?? Sok szülő szívesen otthon tartaná a gyermeket megelőzésképpen pár napig. Hiszen ilyenkor a legfertőzőbbek, legveszélyesebbek társaikra. Miért nem tarthatja otthon a szülő saját iagzolással gyermekét pár napig, mielőtt még beteg lenne, ha kifáradt, bágyadt?? S akkor nem hurcolnák szét a sok vírust és csökkenne a járványok terjedése. Legalább 80 %-ban ez a felelős a sok iskolai, óvodai betegségért!!!   A legtöbb szülő  nézi a gyermeke érdekét, nem kell azt hinni, hogy úgysem tartanák megelőzésképpen pár napig otthon, vagy lógásra használnák a több igazolható napot!! S akkor nem tömörülnének a rendelőkben az igazolásokért feleslegesen.
FIGYELEM! A szakrendelő átépítési munkálatai miatt rövidesen a gyermekrendelőnek el kell költöznie a cinkotai régi rendelőbe. Cinkota, Rádió u 10. Március 2-ától ott rendelünk, hétfőnként 10-12-ig lesz a betegrendelés. Figyeljék folyamatosan a honlapot, milelőtt elindulnak a rendelésre, mert változás lesz a rendelési időben is emiatt!!!! RENDELÉSI IDŐ IDE KATTINTVA ELÉRHETŐ