Napi információk a rendelésről


 • cropped-02-2.jpgTájékoztató a GYERMEKORVOSI ÉS AZ ULTRAHANG RENDELÉSR
 • Frissítve 07.03.

AZ ULTRAHANG RENDELÉS 

Ismét végzünk csecsemő ultrahang szűrést a szakrendelőben. A rendelésünkön kizárólag csecsemőket-kisgyerekeket fogadunk, részletes előzetes megbeszélés alapján, melyet emailben vagy telefon kérhetnek ( tel. 06-húsz-4113140, email: drimretamas_kukac_gmail.com ).

FIGYELEM! A VESZÉLYHELYZETET UGYAN FELOLDOTTÁK, DE A JÁRVÁNYÜGYI KÉSZÜLTSÉG AZ EGÉSZSÉGÜGYBEN FENNMARAD! A HÁZIORVOSI ELLÁTÁS VÁLTOZATLANUL CSAK ELŐZETES MEGBESZÉLÉS ALAPJÁN VEHETŐ IGÉNYBE A RENDELŐBEN. A TÁVKONZULTÁCIÓ AZ ELSŐ ELLÁTÁSI FORMA!

CSAK ELŐZETES EGYEZTETÉS UTÁN LEHET A RENDELŐT FELKERESNI!

 1. A gyermekorvosi rendelésre csak előre egyeztetten az orvosal egyeztetve lehet jönni,  csakis  indokolt esetben történik rendelői vizsgálat. Aznapi vizsgálatra csak nagyon indokolt esetben van lehetőség.
 2. A távkonzultáció az elsődleges ellátási mód. Ezt lehetőleg a rendelési időben kérjék, bár ehhez én rugalmasan állok hozzá, és a lehetőségekhez mérten akut esetben egyelőre nagyon tág határok között végzem a rendelési időn kívül is ( s egyelőre ezt a plusz kényelmi szolgáltatást munkaidőn kívül is még térítési díj nélkül bárki ígénybe veheti, aki a praxisomba tartozik, persze csak sürgős esetben ), ezáltal gyakoribb megbeszélésre van lehetőség. Ez növeli a biztonságot, és hatékonyabb legtöbb esetben, mint a ritkábban kivitelezhető személyes találkozás.
 3. Akinél a távkonzultáció során úgy ítéljük meg, hogy célszerű orvosi vizsgálat, akkor időpontot egyeztetünk, melyet be kell tartani. Ha az időpontra a páciens nem érkezik meg, akkor másik időpont egyeztetése szükséges.
 4. Előzetes egyeztetés nélkül nem jöhet beteg a rendelőbe ( kivétel a sürgős szükség esete, amely azonnali ellátást igényel – bár ilyenkor a mentő hívása a legcélszerűbb).
 5. Egészséges rendelés, védőoltás külön időintervallumban, és szintén szigorú egyeztetést megelőzően történik.
 6. Minden 5 éven felüli páciens viseljen maszkot, illetve esetleges várakozás alkalmával 1,5-2 méter távolságot tartani kell.
 7. Bölcsődébe, óvodába csak abban az esetben adunk igazolást, ha a betegség miatt otthon maradt gyermeket kezeltük.  Ha nem kellett orvosi kezelés, olyan igazolást, hogy egészséges, nem tudunk kiadni, ilyent ne kérjenek. A “távkonzultáció” is kezelésnek számít.
 8. Az igazolásokról IDE KATTINTVA olvasható tájékoztató bölcsődék, óvódák dolgozói számára.

OLVASSA EL, MINDÍG VAN ÚJ A SZÖVEGBEN

Gyermekpraxisomba tartozók hétvégén is kereshetnek emailben is, ne induljanak ügyeletre!

TEHÁT: Mindent továbbra is online! Reményeink szerint az e-recept írási lehetőség is megmarad véglegesen.

A problémák nagy részét sikerül a rendelőben való megjelenés nélkül megoldani – tanácsokkal, megbeszéléssel, foto-video küldésével. Szükség esetén e-recept felírásával. A sürgős válaszok a tőlem megszokott pár perc/óra alatt meg fognak érkezni ( csaknem a nap 24 órájában, ezt már tapasztalták, hétvégén is!)

Az emailekben minden esetben szerepeltessék telefon elérhetőségüket!!

A VÉDŐOLTÁSOKAT telefonon és emaiben egyeztetjük. A rendelőbe egyenként és egy kisérővel ( azaz egy gyerek és egy szülő ) engedjük be a pácienseket a kötelező oltások esetén is. Ezt kérjük, oldják meg. Akinek van maszkja, az vegye fel és adjon a nagyobb gyermekére is ilyenkor. Ha otthon valaki beteg, addig ne jöjjenek, amig nem tünetmentes a család ( nátha se legyen ), bárki hordozhat vírust, akár egészséges rendelésre hozva a gyermekeiket, s a gyerekek is lehetnek tünetmentes hordozók. Emailben tudunk egyezetetni időpontot az oltásokra. 

ÁLLANDÓ GYÓGYSZEREK——Krónikus betegek, amennyiben nem szükséges, ne menjenek kontrollra semmilyen szakrendelésre. Egyeztessünk emailben. A szakorvosi javaslatok nem járnak le 2020.09.30-ig. A gyógyszereket fel tudjuk írni e-receptre, azért sem kell eljönni a rendelőbe.

HANGSÚLYOZOM, hogy minden megjelenés előtt szükséges telefonon vagy emailben egyeztetni, kérni időpontot, mielőtt elindulnak, mert a rendelőbe csak előre egyeztetten lehet bemenni. Amennyiben nem egyeztettek, a rendelő ajtaja zárva van, s akkor is csak telefonon tudunk egyeztetni,  nem jöhetnek be a rendelőbe, ugyanis minden beteg után fertőtlenítjük a szükséges területeket. A megjelenés csak előre egyeztettetten történhet. Az orvos légúti beteget csak megfelelő védőfelszerelésben vizsgálhat, ezért nincs mód össze-vissza vizsgálni a betegeket!

Tájékoztató a jelenlegi járványos helyzet kapcsán fontos teendőkről

Nagyon fontos, hogy attól, hogy csökkent a járvány terjedésének a veszélye, a vírus még köztünk van. Nem tudjuk, mikor ki kit fertőz meg.  S a gyerekek főképp terjeszthetik tünetmentesen. Ezért a fokozott elővigyázatosság most is fontos. Tömegesebb helyeken maszk viselése, sűrű kézmosás, légúti tünetek esetén azonnali otthon maradás….. Fontos az előírt szabályok folyamatos betartása. Aki úgy gondolja, kapcsolatban volt 2 héten belül koronavírus gyanús személlyel, vagy külföldön volt, vagy a családban több személynél lázas légúti betegség alalkult ki, semmiképp ne jöjjön a rendelőbe, de sehová máshová sem.  Egyeztessen, azonnal jelezve, hogy felmerül a gyanú koronavírus fertőzésre. 

Ezen kívül kövessék az interneten közzétett híreket, teendőket, fokozottan odafigyelve a higiénés szabályokra. Légúti tünetek esetén közösségbe menni tilos! BOLTBA SEM LEHET!!! Gyerekeikkel  minél többet tartózkodjanak saját otthonukban.  Játszótérre sem célszerű menni. Ne álljunk meg beszélgetni csoportosan továbbra sem. Sajnos ez még mindíg fontos, és fontos lesz az elkövetkezendő életünk során. A koronavírus megmutatta, hogy az elmúlt életmód, életvitel nem tarható. Más kell!

Ide kattintva követhetik az eseményeket, híreket

 A rendelő helye: 1164. Rádió u.10.

Kérjük, hogy a nem sürgős megbeszéléseket a rendelési időben kezdeményezzék telefonon vagy online.

REDELÉSI IDŐ ide kattintva érhető el de csak online megbeszélés alapján lehet jönni a rendelőbe.

Lázas állapot esetén olvassák el a következő leírást, IDE kattintva.

VÉDŐOLTÁSOK    Az előre tervezett kötlező oltásokat próbáljuk folyamatosan beadni, mert az oltással védhető betegségek megelőzése fontos. De csak előre biztosan leegyeztetett módon jöjjenek, még az online foglalás esetén is. És csak egy kisérő jöhet be a rendelőbe. Viszont olyan oltást, ami a jelen helyzetben halasztható ( pl. kullancs, illetve egyénileg megbeszélve egyes ismétlő oltások), azt javasoljuk áttenni későbbre. 

A rendelő telefonja 06-egy-4080015 , igyekszünk minden hívást felvenni. De hívhatják a mobilomat is most, 06-harminc-9511383. Ne menjenk ügyeletre sem!

Fontos kérdéseiket emailben küldjék. Igyekszem hamar válaszolni, Kérem, hogy az email tárgyába írják be a gyerek nevét, és a probléma egy szavas megjelölését és telefonelérhetőségüket.

ÜGYELETRE SE MENJENEK ELŐZETES TELEFONEGYEZTETÉS NÉLKÜL!!

Ügyeletek: kattintson ide  sebészeti, traumatológiai  gyermekügyeletek  

éjszakai és hétvégi gyermekorvosi ügyelet: Heim Pál kh, tel. 06-1-2643314

SEHOVÁ NE INDULJANAK EL ELŐRE EGYEZTETÉS NÉLKÜL!!

A rendelési időn kívül a 16. kerületben reggel 8:00 és este 20:00 között folyamatosan működik halaszthatatlan esetben igénybe vehető gyermekrendelés, ahol, ha szükséges, és elengedhetetlen, megnézik a beteg, rosszul levő gyermeket, ha már a saját orvosa nem elérhető aznap. De előtte telefonon szintén egyeztetni kell. Itt megtalálják a rendelőket és telefonszámaikat.  A rendelési időkről és elérhetőségekről ide kattintva tájékozódhat!

Súlyos rosszullét esetén mentő hívható, 104 számon.

Egyéb 16. kerületi rendelési információt a www.szakrendelo16.hu oldalon találnak.

 

ULTRAHANG MAGÁNRENDELÉSRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK

Nézze meg bemutató videónkat IDE kattintva.

 

Jelenlegi gyakoribb betegségek:

Az  itt leírt információk nem helyettesítik  az orvosi vizsgálatot és a személyes konzultációt. Konkrét panaszaival forduljon orvoshoz.

  • MARADJANAK OTTHON, KÉRJENEK ONLINE VAGY TELEFONON TANÁCSOT!!!
  • Fájós füllel sem kell azonnal fülészhez rohanni. Fájdalomcsillapítás ( Cataflam, Nurofen, helyileg Otipax fülcsepp ), orrcsepegtetés, orrfújás-szívás, meleg hatására csökken a fülfájás, s elegendő a következő napokban megmutatni a gyerekrendelőben.
 
 Ismételten az iskolai igazolásról!!!  HAHÓ!!!!!!
Reméljük, ha túl leszünk ezen a járványon, akkor komoly megfontolásra talál az alábbi, mindig érvényes felhívás. Emiatt nem is változtatom, évek óta így van, egyszer aktuális lesz.
Figyelem, föleg iskolai, óvodai vezetők!! Módosítani kellene – akár csak most átmenetileg – a rendtartást! Miért kell a szülőknek addig vinni az iskolába, óvodába gyermekeiket, amig ott lesznek lázasok, vagy hasmenésük, s végigfertőzik ezzel társaikat. Sok szülő szívesen otthon tartaná a gyermeket megelőzésképpen pár napig. Hiszen ilyenkor a legfertőzőbbek, legveszélyesebbek társaikra. Miért nem tarthatja otthon a szülő saját iagzolással gyermekét pár napig, mielőtt még beteg lenne, ha kifáradt, bágyadt?? S akkor nem hurcolnák szét a sok vírust és csökkenne a járványok terjedése. Legalább 80 %-ban ez a felelős a sok iskolai, óvodai betegségért!!!   A legtöbb szülő  nézi a gyermeke érdekét, nem kell azt hinni, hogy úgysem tartanák megelőzésképpen pár napig otthon, vagy lógásra használnák a több igazolható napot!! S akkor nem tömörülnének a rendelőkben az igazolásokért feleslegesen. Évenet 5 alkalommal max (5x).3 nap biztosan nem okozna fennakadást a tanulmányokban.