Napi információk a rendelésről


cropped-02-2.jpgTájékoztató: GYERMEKORVOSI RENDELÉSSEL

KAPCSOLATOS HÍREK

Frissítve 2018.12.09.

Lázas állapot esetén olvassák el a következő leírást, IDE kattintva.

Influenza és megelőzés, kattintson IDE.

Aktuális betegségekről lejjebb olvashat.

Rendelői információk Jelentősen megemelkedett a betegforgalom. Előre tervezhető megjelenésekre ( pl. állandó gyógyszerfeliratás, régebbi panaszok megbeszélése, igazolások, beutalók kérésére…. ) ne az akut betegrendelést vegyék igénybe. Ezekre foglaljanak időpontot a tanácsadásra, ill. jelezzék előre akár emailben megjelenési szándékukat.  Mindezek miatt az időpontfoglalás nehezebb, és nem is tudjuk mindig tartani az előjegyzett időpontotkat sem. Ezért türelmüket kérjük.  Ha beteg  a gyermek, ne várjanak az időpontra. Ha nincs szabad időpont, minden betegrendelésre az első órában  van sorszámos lehetőség, arra jöjjenek. Felesleges telefonálni betegrendelési időpontért, ha nincs online. Sajnos előfordul, hogy hosszabb várakozással kell számolni, kérem türelmüket. Próbálom rugalmasan kezelni az előjegyzést, ezért érdemes figyelni, sokszor olyan időpontok is felszabadulnak, melyeket egyébként nem szoktunk betegrendelésre kiadni.

Kérem, hogy mobil telefonra ne telefonáljanak időpont kérés miatt. Az előjegyzés ONLINE működik. Részletekért kattintson IDE

Ha igazolásra is szükség lesz, azt  a hiányzás kezdetén jelezzék külön írásban emailben, mert ez az egészségügyi dokumentáció részét képezi. Táppénzes igazolásnál ez elengedhetetlen. Ezután 2 napon belül meg kell jelenni, csak akkor tudom igazolni a hiányzást.

A betegrendelésre   csak online lehet időpontot foglalni. Ezt megtehetik  a “gyermekorvosi rendelés-időpontfoglalás” menüpont alatt, vagy  IDE kattintva. Mindenképpen hangsúlyozom, hogy  természetesen jöhetnek mindig a betegrendelés első órájában előjegyzés nélkül is, sorszámot kell húzni. 

Az egészséges rendelésre is online foglaljanak. Kivételes esetben, amennyiben kötelező oltás esedékes, és 2 héten belül nem találnak online időpontot,   a 06-1-4080015 telefonon is kérhetnek korlátozottan, a rendelési idők elején.  A szabadnak jelzett ( zöld ) online időpontokat nem tudjuk telefonon kiadni, azt így ne kérjék!   Kérem, hogy lehetőleg ne email-ben és ne a mobil telefonszámon  kérjenek időpontot, mert az legfőképpen a személyes konzultációra van fenntartva.  

 

Fontos kérdéseiket emailben is elküldhetik. Igyekszem hamar válaszolni, Kérem, hogy az email tárgyába írják be a gyerek nevét, és a probléma egy szavas megjelölését. De időpont miatt ne írjanak, azt online tudnak foglalni.

Ügyeletek: kattintson ide gyermekügyeletek seb-trauma 

éjszakai és hétvégi gyermekorvosi ügyelet: Heim Pál kh, tel. 06-1-2643314

 

ULTRAHANG MAGÁNRENDELÉSRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK

Nézze meg bemutató videónkat IDE kattintva.

A magánultrahang rendelésre időpontot és tájékoztatást kérhetnek  emailben is illetve az ultrahang oldalon lévő telefonon.

Jelenlegi gyakoribb betegségek:

Az  itt leírt információk nem helyettesítik  az orvosi vizsgálatot és a személyes konzultációt. Konkrét panaszaival forduljon orvoshoz.

  • Több magas lázas, fejfájásos, izomfájdalmakkal jelentkező influenza szerű megbetegedés van. Általános állapottól függően kezelése általában tüneti. Azonban bölcsődés-kis óvodás korúaknál nem ritka a tüdőgyulladásos szövődmény. Visszatérő magas láz esetén érdemes inkább többször megmutatni. Sok a visszaesés és a szövődmény.
  • Sok a náthás, köhögős, hányásos, hasmenéses beteg. Ne vigyék közösségbe ilyen tünetekkel gyermeküket már a kezdeti tünetek megjelenésekor.
  •  sok fejfájással, hányingerrel jelentkező vírus van. Pihenés, fájdalomcsillapítás, diéta, bő folyadék a kezelése.
  • hányás mellett, többen  hasmenéssel jelentkeznek a rendelésen. Vírus okozza, kezelése szintén tüneti ( Tasectan por , ionpótlás ). A hasmenés többször elhúzódik. Sok folyadék, ionpótlás szükséges.
  • Fájós füllel általában nem kell azonnal fülészhez rohanni. Fájdalomcsillapítás ( Cataflam, Nurofen, helyileg Otipax fülcsepp ), orrcsepegtetés, orrfújás-szívás, meleg hatására csökken a fülfájás, s elegendő a következő napokban megmutatni a gyerekrendelőben.
  • jelenleg ritkább, de előfordul  Streptococcus baktérium által okozott torokgyulladás. Erős, égető torokfájás, láz,    hányinger. Kiütés megjelenése esetén skarlát a valószínű. Ha nem biztos, teszttel 5 perc alatt kimutatható. Kezelése antibiotikum.
  • aki nincs beoltva bárányhimlő ellen, annál  előfordulhat. Hólyagos-sebes kiütés, viszketés, láz.  www.baranyhimlo.hu

 EGYÉB TANÁCSOK

  • Náthás, köhögős gyereket ne vigyenek közösségbe. Nem csak a láz a kizáró ok a közösségből. Ha a szülő önszántából tartja otthon pár napig óvodás gyermekét megelőzésképpen, általában a közösségbe menéskor nem kell orvosi igazolás. Ellenben,  ha betegn hazaküldik, akkor jogosan kérik az orvosi igazolást.

Az egészséges rendelések kizárólag előjegyzésre történnek. Az egészséges rendelés idejében ne jöjjenek beteg gyermekkel! Azon a rendelésen kizárólag csak az előjegyzett pácienseket tudom ellátni, az már nem betegrendelés!

Előjegyzés nélkül a  betegrendelések első órájában lehet jönni ( sorszámot kell húzni).
  • A rendelés további részében már csak időpontosok  vannak,  így akkor már csak 1-1 sürgős megnézésre van esetleg lehetőség. Halasztható problémákkal, adminisztrációval  kérjenek időpontot.
 Ismételten az iskolai igazolásról
Az orvos csak azt igazolhatja, amit lát. Így minden betegség esetén meg kell jelenni! Ezen megjelenések azonnal rögzülnek a központi online egészségügyi adatbázisban, visszamenőlegesen nem lehet módosítani! S minden rendelésen kívüli ellátást is rögzítenünk kell oda. Ezt mind a pácienseknek mind az iskoláknak tudomásul kell venniük. Visszamenőlegesen ne kérjenek igazolást, csak megjelenés alapján lehet ezt.